Ένα μωρό νεκρό 25 τραυματίες από ισραηλινή επιδρομή- 3η ρουκέτα κατά Ισραήλ

Ιερουσαλήμ.- Η απόφαση του Ντόναλντ Τραμπ να αναγνωρίσει την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του ισραηλινού κράτους φαίνεται ότι επαληθεύει όσους προειδοποιούσαν για αναζωπύρωση της κρίσης στη Μέση Ανατολή, με τίμημα νέο αιματοκύλισμα.

Ένα βρέφος έξι μηνων έχασε τη ζωή του, και τουλάχιστον 25 άνθρωποι τραυματίστηκαν, μεταξύ αυτών και έξι παιδιά, την Παρασκευή από επιδρομές της ισραηλινής πολεμικής αεροπορίας στη Λωρίδα της Γάζας σύμφωνα με τους Παλαιστίνιους. Την επιδρόμη ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας του Ισραήλ. Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης Παλαιστίνιοι κάνουν λόγο για δύο νεκρούς, και για τραυματισμούς αποκλειστικά αμάχων.

Σύμφωνα με ισραηλινά ΜΜΕ, το βράδυ της Παρασκευής εκτοξεύτηκε και τρίτη ρουκέτα από τη Γάζα, η οποία έπεσε στην πόλη Σντερότ στο Βόρειο Ισραήλ προκαλώντας ζημιές. Oι ισραηλινές αρχές παροτρύνουν τους Ισραηλινούς που μένουν κοντά στα σύνορα με τη Γάζα να βρουν καταφύγιο προειδοποιώντας για νέες εκτοξεύσεις ρουκετών.

Οι επιδρομές των ισραηλινών μαχητικών ήρθαν ως αντίποινα στην εκτόξευση δύο ρουκετών προς το Ισραήλ από Παλαιστινίους. Οι ρουκέτες αναχαιτίστηκαν από το αντιπυραυλικό σύστημα του ισραηλινού στρατού, ενώ ήταν άγνωστος ο στόχος τους.

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι εξαπέλυσε επιθέσεις σε στρατόπεδο εκπαίδευσης και σε αποθήκη πυροβόλων όπλων. Σύμφωνα με μαρτυρίες οι περισσότεροι τραυματίες ήταν κάτοικοι ενός κτιρίου κοντά στο στρατόπεδο.

Ισραηλινοί στρατιώτες πυροβόλησαν και σκότωσαν νωρίτερα την Παρασκευή έναν άνδρα, και τραυματίσαν σοβαρά άλλο έναν, κοντά στα σύνορα της Γάζας κατά τη διάρκεια συγκρούσεων.

Πηγή:skai.gr