Δημοσίευμα θέλει τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Γέροντα Δημήτριο να τελεί υπό παραίτηση

Αθήνα.– Δημοσίευμα της Real News υποστηρίζει ότι ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Γέρων Δημήτριος τελεί υπό παραίτηση. Κατά το δημοσίευμα, ο Αρχιεπίσκοπος υπέβαλε την παραίτησή του λίγο πριν την έναρξη της Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου, υπό χρονικό ορίζοντα  -και συγκεκριμένα την  ολοκλήρωση  των εργασιών  της κληρικολαϊκής συνέλευσις της Αρχιεπισκοπής Αμερικής, τον προσεχή Ιούνιο.

Άλλο δημοσίευμα στην εφημερίδα «Έθινος» υποστηρίζει ότι ο Πατριάρχης πρότεινε στον Δημήτριο να τον προάγει σε Μητροπολίτη-Γέροντα Ηρακλείας, μια πολύ ιστορική Μητρόπολη, κάτι που τυπικά θα σήμαινε αναβάθμιση του Δημητρίου στον πρώτο τη τάξει Ιεράρχη του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Ο Δημήτριος αρνήθηκε.

Ωστόσο το δημοσίευμα της Real News στηριζόμενο σε «πληροφορίες» υποστηρίζει ότι για τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής έχει δημιουργηθεί αρνητικό κλίμα στην ομογένεια,  στην ελληνική κυβέρνηση, στις αμερικανικές Αρχές, αλλά και στο Οικουμενικό Πατριαρχείο με αφορμή την εκτίναξη του προϋπολογισμού της ανέγερσης του Αγίου Νικολάου, στο Μανχάταν,  το «τριπρόσωπο» για την πλήρωση της χηρεύουσας θέσης  του μητροπολίτη Σικάγου και έντονες διοικητικές δυσλειτουργίες.