Ομογενείς πολιτικοί στην Αθήνα για το ΔΣ της ΠαΔΕΕ

ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΑΛΑΣΠΙΝΑ

Αθήνα.- Απανωτές συναντήσεις είχαν με υπουργούς και άλλα κυβερνητικά στελέχη στην Αθήνα τα μέλη της παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού (ΠαΔΕΕ), που βρέθηκαν τις μέρες αυτές στην ελληνική πρωτεύουσα για τις εργασίες του Διοικητικού Συμβουλίου. Προεδρεύων της ΠαΔΕΕ ο Πολιτειακός Γερουσιαστής του Ρόουντ Αϊλαντ (ΗΠΑ), Λεωνίδας Ραπτάκης, αναπληρών τον ασθενούντα Πρόεδρο Παναγιώτη Κατσαμπάνη.

Λεωνίδας Ραπτάκης

Όπως είπε στην Panhellenic Post ο κ. Ραπτάκης, τα μέλη της ΠαΔΕΕ, παρακολούθησαν τις εκδηλώσεις για την εορτή του Αγίου Νικολάου καθώς και παράσταση Όπερας του Πολεμικού Ναυτικού, στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά. Επίσης, παραβρέθηκαν στις εργασίες του ετήσιου συνεδρίου του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου και παρακολούθησαν τις ομιλίες του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας και αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκου Μητσοτάκη. Επίσης και του Αμερικανού πρέσβη Τζέφρι Πάιατ, με τον οποίο είχαν αλλεπάλληλες συναντήσεις.

Επίσης, συναντήθηκαν με τον Υπουργό Εμπορικής Ναυτιλία Παναγιώτη Κουρουμπλή με τον οποίο συζήτησαν την πιθανή συνεργασία των Ακτοφυλακών Ελλάδας-ΗΠΑ. Ακολούθως επισκέφθηκαν το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και συναντήθηκαν με τον αναπληρωτή Υπουργό Εθνικής Άμυνας Δημήτρη Βίτσα, παρουσία του αρχηγού ΓΕΕΘΑ ναύαρχου του Πολεμικού Ναυτικού, Ευάγγελου Αποστολάκη.

Στη Βουλή, συναντήθηκαν με τον αρμόδιο για τον Απόδημο Ελληνισμό υφυπουργό Τέρενς Κουίκ, τον πρόεδρο της Διακομματικής Επιτροπής Αλέξανδρο Τριανταφυλλίδη, τον επικεφαλής της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού, Μιχάλη Κόκκινο, καθώς και με τον βουλευτή Έβρου της Νέας Δημοκρατίας, Αναστάσιο Δημοσχάκη.

Ο κ. Τριανταφυλλίδης τους προσκάλεσε να παραστούν στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, ενώ ο κ. Δημοσχάκης τους κάλεσε να πραγματοποιήσουν το επόμενο Συνέδριο της ΠαΔΕΕ, το καλοκαίρι, στο Νομό Έβρου.

Επίσης συναντήθηκαν και είχαν γεύμα με τον Αυστραλό πολιτειακό πρωθυπουργό της  Βικτώρια, Daniel Andrews, ο οποίος αυτές τις μέρες βρίσκεται στην Αθήνα και συζήτησαν για την ενίσχυση της ελληνομάθειας στην πολιτεία του.

Ο Γεράσιμος Σκλαβούνος (Καναδάς)  μιλώντας στην Panhellenic Post είπε: «  Συζητήσαμε και για το θέμα της ψήφου των Αποδήμων. Ο Τέρενς Κουίκ ήτανε θετικός, εστιάζοντας περισσότερο στο Ιταλικό μοντέλο, ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στην ομιλία του στο Ελληνοαμερικανικό Επιμελητήριο είπε ότι με κυβέρνηση ΝΔ μέσα σε έξη μήνες θα έχει τελειώσει το θέμα με την ψήφο των Αποδήμων».

Ακολούθως ο κ. Σκλαβούνος έπλεξε το εγκώμιο της Panhellenic Post – και τον ευχαριστούμε ιδιαίτερα γι αυτό.

Μεταξύ των ομογενών πολιτικών του Δ.Σ. της ΠαΔΕΕ που βρέθηκαν στην Αθήνα, εκτός από τον προεδρεύοντα Λεωνίδα Ραπτάκη ήταν και οι Γεράσιμος Σκλαβούνος (Καναδάς)  Σάντρα Πάππας (ΗΠΑ) Στέφαν Πάππας (ΗΠΑ), ο γραμματέας της Πα.Δ.Ε.Ε., Τζον Πανταζόπουλος (Αυστραλία). Στο ΔΣ συμμετέχουν, επίσης, Στίβεν Δημόπουλος (Αυστραλία), Τσαρλς Ευστρατίου (ΗΠΑ) και ο Τζορζτ Μιχαλάκης (Ν. Αφρική). Βεβαίως και ο Πρόεδρος της ΠαΔΕΕ Παναγιώτης Κατσαμπάνης (Αυστραλία).

ΡΗΡ