Ο πρωθυπουργός της Βικτώρια για τα Γλυπτά του Παρθενώνα

Αθήνα.- Με ιδιαίτερα θερμά λόγια μίλησε για την Αυστραλία, αλλά και την ελληνική παροικία, ο πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, υποδεχόμενος τον πρωθυπουργό της Βικτώριας, Ντάνιελ Άντριους.

Μεταξύ άλλων του είπε: «Η Αυστραλία είναι μια μεγάλη χώρα όχι μόνο σε έκταση, αλλά μεγάλη χώρα και ως προς την νοοτροπία. Την νοοτροπία της ελευθερίας που επιτρέπει στους ανθρώπους ν’ αναπτύξουν την προσωπικότητά τους. Είναι αυτό το πνεύμα ελευθερίας, το οποίο έχει δώσει την δυνατότητα στους Έλληνες που ζουν εκεί να είναι πολίτες της Αυστραλίας, κουβαλώντας το ελληνικό δαιμόνιο μέσα τους να διαπρέψουν. Αυτό το οφείλουμε στην Αυστραλία γιατί αυτός ο ελληνισμός που είναι εκεί έχει βοηθήσει πάρα πολύ την πατρίδα του σε δύσκολες ώρες, όπως αυτές που περνάμε».

Daniel Andrews, Jenny Mikakos και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος

Η υπό τον  πρωθυπουργό της Βικτώριας, Ντάνιελ Άντριους αποστολή, έγινε δεκτή και από τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Στη συνάντηση παραβρέθηκαν  ο υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για τον Απόδημο Ελληνισμό, Τέρενς Κουίκ, ο ομογενής Εργατικός βουλευτής, Στιβ Δημόπουλος, η ομογενής υπουργός, Τζένη Μικάκου και ο πολιτειακός Εργατικός βουλευτής, Νικ Στάικος.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, ο Βικτωριανός πρωθυπουργός επισκέφθηκε το Μουσείο Μπενάκη, ανακοινώνοντας μια νέα συνεργασία, και, ειδικότερα, το Ελληνικό Μουσείο της Μελβούρνης θα παραλάβει από το Μουσείο Μπενάκη έκθεση έργων της θρυλικής φωτογράφου Έλλης Σούγιαουττζογλου-Σερειδάρη, γνωστού ως Nelly’s. Η συνεργασία θα δούμε επίσης και ο κορυφαίος Αυστραλός καλλιτέχνης Sam Jinks παρουσιάζει μια νέα μεγάλη επιτροπή εμπνευσμένη από τον Παρθενώνα στην Αθήνα.

Να σημειωθεί ότι ο κ. Ντάνιελ Άντριους, κατά την επίσκεψή του στην Ακρόππολη δήλωσε ότι το Βρετανικό Μουσείο είναι υποχρεωμένο να επιστρέψει τα Γλυπτά του Παρθενώνα στην Ελλάδα. (“Britain must return the Parthenon Marbles to Greece”), είπε.

 

Στοιχεία: neoskosmos.com