Ο ΠΑΟΚ κέρδισε η ΑΕΚ “κόλλησε”

Μια καθοριστικής σημασίας νίκη πήρε ο ΠΑΟΚ απέναντι στον Πλατανιά, με 0-1, καθώς ολοκλήρωσε –έστω και προσωρινά, καθώς απομένει το παιχνίδι του Ολυμπιακού- τον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκας στην πρώτη θέση.

Ο ΠΑΟΚ είχε την κατοχή της μπάλας στο πρώτο μέρος, ωστόσο, παρά τις προσπάθειες των παικτών του, δεν κατάφερε να «ξεκλειδώσει» την άμυνα των γηπεδούχων. Σημαντική συμβολή, στο να παραμείνει το 0-0 έως την ανάπαυλα είχε και ο Κοκκαλάς, καθώς ο τερματοφύλακας του Πλατανιά πραγματοποίησε τρεις σωτήριες αποκρούσεις στα τελευταία λεπτά του α΄ μέρους.

Στο 44΄ απέκρουσε ασταθώς το φάουλ του Πέλκα και στη συνέχεια «νίκησε» και τον Μαουρίσιο, ο οποίος πήρε το ριμπάουντ, ενώ στο επόμενο λεπτό αποσόβησε τον κίνδυνο από την κεφαλιά του Βαρέλα.

Τελικά οι προσπάθειες του ΠΑΟΚ για ένα γκολ «καρποφόρησαν» στο 56΄, όταν ο Μαλεζάς έγινε αποδέκτης της μπάλας από την κεφαλιά του Κρέσπο και με προβολή την έστειλε στα δίχτυα του Πλατανιά (0-1). Το σκορ δεν άλλαξε ως το τέλος και οι Θεσσαλονικείς πανηγύρισαν την τρίτη σερί νίκη τους στο πρωτάθλημα.

ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (Μάνουελ Ρόκα): Κοκκαλάς, Βάντερσον, Αγγελόπουλος (70΄ Στανισάβλιεβιτς), Παπανικολάου (84΄ Στόιτσεφ), Καρυπίδης, Ντεβέσα, Δημούτσος, Ουές, Γκρζέλτσακ, Ντικαμονά, Στάμου (80΄ Πατράλης).

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Μαουρίσιο (64΄ Τσίμιροτ), Κάμπος (72΄ Μπίσεσβαρ), Μαλεζάς, Κρέσπο, Λημνιός, Κουλούρης, Πέλκας, Κάνιας (86΄ Σάκχοφ).

Η ΑΕΚ έχασε τον τίτλο της πρωταθλήτριας Χειμώνα

Την νίκη που θα της χάριζε τον άτυπο τίτλο της πρωταθλήτριας χειμώνα ήθελε η ΑΕΚ κόντρα στον Απόλλωνα Σμύρνης, στο ΟΑΚΑ.

Οι «κιτρινόμαυροι» πίεσαν από την αρχή την ομάδα του Γιώργου Παράσχου, ωστόσο δεν κατάφεραν να μετατρέψουν σε γκολ κάποια από τις ευκαιρίες που είχαν και το παιχνίδι ολοκληρώθηκε χωρίς σκορ.

Η ΑΕΚ περιμένει τώρα τα αποτελέσματα του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ για να δει σε ποια θέση της βαθμολογίας θα την βρει η ολοκλήρωση του πρώτου γύρου του πρωταθλήματος.

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Τσιντώτας, Λαμπρόπουλος, Τσιγκρίνσκι, Λόπες (56΄ Χριστοδουλόπουλος), Μπακάκης, Γκάλο, Σιμόες, Γαλανόπουλος (66΄ Κλωναρίδης), Αραούχο, Λιβάγια, Μπακασέτας (52΄ Κονέ).

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Γιώργος Παράσχος): Τσόβιτς, Κοντοές, Κύργιας, Ντάσιος (83΄ Μπιτζιμίν), Αλμπάνης, Ελμπάζ (59΄ Καστιγέχος), Ανιέτε (72΄ Μενδρινός), Παπάζογλου, Χουάρες, Κούρος, Μπαρτολίνι.

in.gr