Πανηγυρικός εορτασμός των Ελληνικών Γραμμάτων στην Νέα Υόρκη

Νέα Υόρκη.- Πανηγυρικός εορτασμός των Ελληνικών Γραμμάτων θα πραγματοποιηθεί στην Νέα Υόρκη, την Κυριακή 11 Φεβρουαρίου (δυο μέρες αργότερα από την  Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας) από το  Σύλλογο Ελλήνων Εκπαιδευτικών  Νέας Υόρκης  “Ο Προμηθεύς”.  Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του προέδρου του Συλλόγου, Δημοσθένη Τριανταφύλλου, ο εορτασμός θα είναι αφιερωμένος στη μνήμη του Κωνσταντίνου Παρθένη, πρώτου προέδρου του Συλλόγου.

Η ανακοίνωση του Δρ. Δ. Τριανταφύλλου, έχει ως εξής:

<<Κλείστε την Κυριακή, 11 Φεβρουαρίου για τον πανηγυρικό εορτασμό των Ελληνικών Γραμμάτων αφιερωμένος στη μνήμη του πρώτου Προέδρου του Προμηθέα αείμνηστου Κωνσταντίνου
Παρθένη. Το προγραμμα θα έχει το γενικό τίτλο: ” Ελληνική Εκπαίδευση στη Νέα Υόρκη: Παρελθόν, παρόν και μέλλον”: Ειδικό αφιέρωμα στον αείμνηστο Κ. Παρθένη.
Θα είναι ένα εμπλουτισμένο με καινοτομίες προγραμμα που θα αγγίζει και τις τρεις ανωτέρω χρονικές διαστάσεις. Ήδη τρεις στενοί συνεργάτες του δέχθηκαν να λάβουν μέρος στο Πρόγραμμα. Θα είναι ένα καταπληκτικό Πρόγραμμα που θα γράψει άλλη μια χρυσή σελίδα στην δημιουργική πορεία του Προμηθέα.

Όλα τα σχολεία ημερήσια και απογευματινά πρέπει να είναι παρόντα. Οι Διευθυντές και Διευθύντριες όλων των ελληνικών σχολείων έχουν καθήκον να διοργανώσουν τη συμμετοχή όλων των εκπαιδευτικών των σχολείων των. Για τούτο σας ενημερώνουμε τώρα ώστε να διαδώσετε τα καλά νέα και να προετοιμαστείτε .

Θα προσφερθεί γεύμα δωρεάν προσφορά δική  μου εις μνήμη της συζύγου μου που δίδαξε στο ημερήσιο σχολείο του Αγίου Σπυρίδωνα .

Το προγραμμα θα λαβει χώραν στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Δημητρίου στην Αστόρια και το γεύμα και παρουσίαση  στην μεγάλη αίθουςα Πετρίδη του σχολείου του Αγίου Δημητρίου. Είναι η πρώτη μας εκδήλωση για το 2018 και θα πρέπει να είναι εντυπωσιακή όπως αξίζει στον τιμώμενο.
Η Νέα Υόρκη είναι το σπίτι του Προμηθέα!
Ήδη και άλλοι οργανισμοί που διάβασαν την ανακοίνωςή μας το περασμένο Σαββατοκύριακο στον ελληνικό τύπο
πήραν την πρωτοβουλία και μου τηλεφώνησαν για να εκφράσουν συγχαρητήρια και την επιθυμία τους να συνεργαστούν μαζι με τον Προμηθέα
στη διοργάνωση του εορταστικού προγράμματος για τα Ελληνικά Γράμματα.
Ο Προμηθέας αγωνίζεται από το 1975 για τα δικαιώματα του Ελληνα Δασκάλου χωρίς προβολές.
Το έχουμε αποδείξει !
Σας ευχαριστώ,
Δ. Τριανταφύλλου, Πρόεδρος>>.

Από αριστερά: Κωνσταντίνος Παρθένης, Δημοσθένης Τριανταφύλλου και Τιμολέων Κόκκινος σε μια ιστορική στιγμή που θα αποκαλυφθεί στο εορταστικό Πρόγραμμα στις 11 Φεβρουαρίου.

 

Φωτογραφία πρώτης σελίδας: Ο Πρόεδρός Σ. Τριανταφύλλου, με τον αείμνηστο κ. Κωνσταντίνο Παρθένη, διευθυντές και Διευθύντριες!