Τραγωδία στη Βασιλίτσα: Το μοιραίο λάθος του άτυχου 30χρονου

Σε τραγωδία μετατράπηκε η βόλτα μιας παρέας νεαρών εκδρομέων στο χιονοδρομικό κέντρο της Βασιλίτσας στα Γρεβενά. Ο 30χρονος και η παρέα του έκαναν το μοιραίο λάθος να κάνουν snowboard εκτός πίστας, καθώς η Βασιλίτσα ήταν κλειστή λόγω κακών καιρικών συνθηκών. Ο άτυχος νέος βρήκε ασφυκτικό θάνατο όταν καταπλακώθηκε από χιονοστιβάδα που σχηματίστηκε.

Ο 30χρονος, γιος γνωστού αγγειοχειρουργού της Αθήνας, ο οποίος σπούδαζε στο Λουξεμβούργο, ήρθε στην Ελλάδα για τις γιορτές και αποφάσισε με την παρέα του να επισκεφτούν το χιονοδρομικό κέντρο της Βασιλίτσας για snowboard.

Το χιονοδρομικό κέντρο, λόγω συντήρησης αλλά και κακοκαιρίας ήταν κλειστό και ο 30χρονος με την παρέα του, έξι ατόμων, αποφάσισαν να ανέβουν μόνοι τους σε μια κορυφή και να κάνουν το αγαπημένο τους σπορ εκτός πίστας.

Πρόκειται για την περιοχή Γαλήνη, όπου οι καιρικές συνθήκες ήταν δυσμενείς. Λόγω χιονοθύελλας που είχε προηγηθεί, το χιόνι ήταν απάτητο στην συγκεκριμένη κορυφή. Αυτό ήταν και το μοιραίο λάθος, καθώς την ώρα που διασκέδαζε η παρέα, δημιουργήθηκε μια χιονοστιβάδα που παρέσυρε και καταπλάκωσε τον 30χρονο.

Οι φίλοι του έσπευσαν να ειδοποιήσουν τους υπεύθυνους του κέντρου, οι οποίοι τον ανέσυραν και τον οδήγησαν αρχικά στο σαλέ για τις πρώτες βοήθειες και εν συνεχεία στο νοσοκομείο. Ωστόσο, ο νεαρός άνδρας δεν είχε τις αισθήσεις του, καθώς είχε μείνει περίπου 20 λεπτά θαμμένος στο χιόνι.

Στο νοσοκομείο Γρεβενών, οι γιατροί κατέβαλαν προσπάθειες να τον επαναφέρουν αλλά δεν τα κατάφεραν.

Σύμφωνα με τον διοικητή του Νοσοκομείου Γρεβενών, έγιναν προσπάθειες ανάνηψης επί δύο ώρες αλλά ο 30χρονος δεν ανταποκρίθηκε.

«Τον βρήκαν καταπλακωμένο κάτω από χιόνια. Το πιο πιθανό είναι η ασφυξία από τον όγκο του χιονιού που έπεσε πάνω του που μέχρι να τον βγάλουν δεν κατάφερε να αντέξει. Δεν είχε ούτε εξωτερικά χτυπήματα ή άλλες κακώσεις, δεν προκύπτει κάτι τέτοιο από τη γενική του εικόνα αυτή τη στιγμή και λογικά κατέληξε από ανακοπή. Αυτό βέβαια θα μας το επιβεβαιώσει ο ιατροδικαστής» τόνισε ο διοικητής του νοσοκομείου Γρεβενών.

Ο πρόεδρος του χιονοδρομικού κέντρου Γρεβενών επιβεβαίωσε ότι η Βασιλίτσα ήταν κλειστή και πως το δυστύχημα σημειώθηκε εκτός χιονοδρομικών πιστών.

in.gr/ (φωτ. αρχείου)