Νέες βολές κατά δικαστικών λειτουργών από τον Παπαγγελόπουλο

Αθήνα.- Νέες βολές κατά δικαστικών λειτουργών εξαπολύει ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος. Σε συνέντευξή του τονίζει ότι το βασικό πρόβλημα στην απονομή Δικαιοσύνης είναι η αλαζονεία και η υπέρμετρη σκληρότητα και καλεί τους «υγιείς» δικαστικούς να βάλουν σε καραντίνα τους… «ασθενείς».

Ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, μιλώντας στο ΑΠΕ, σημειώνει πως δεν είναι διαβρωμένη η συντριπτική πλειονότητα των ελλήνων δικαστών και αναφερόμενος στην πρόσφατη «κρίση» μεταξύ δικαστών και κυβέρνησης για το «πόθεν έσχες» καλεί τους πρώην συναδέλφους του να βάλουν οι ίδιοι σε «καραντίνα» τους… ασθενείς του Σώματος που προσβάλλουν την ιδέα της Δικαιοσύνης.

Ο κ. Παπαγγελόπουλος θεωρεί ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα στην απονομή Δικαιοσύνης είναι «η αλαζονεία και η υπέρμετρη σκληρότητα» που επιδεικνύουν ενίοτε οι λειτουργοί της, αλλά και οι εξαρτήσεις τους από «υπέρμετρες φιλοδοξίες και εμμονές προσωπικές, ιδεολογικές ακόμη και ιδεοληπτικές».

Όπως αναφέρει: «Η Δικαιοσύνη οφείλει να είναι άσπιλη και αμόλυντη, η παραμικρή κηλίδα είναι εμφανής στον πάλλευκο χιτώνα της και λεκιάζει την εικόνα της. Θέλω όμως να προσθέσω ότι πολύ μεγαλύτερο πρόβλημα στην απονομή της Δικαιοσύνης είναι η αλαζονεία, η υπέρμετρη σκληρότητα που επιδεικνύουν ενίοτε οι λειτουργοί της, καθώς και κάθε είδους εξάρτησή τους από υπέρμετρες φιλοδοξίες και εμμονές προσωπικές, ιδεολογικές, ακόμα και ιδεοληπτικές κλπ.

»Εναπόκειται στην συντριπτική πλειοψηφία των υγειών δικαστικών λειτουργών, να βάλουν σε καραντίνα και να απομονώνουν τους ελάχιστους “ασθενείς” που προσβάλουν την ιδέα της Δικαιοσύνης και αδικούν με τη συμπεριφορά τους και τις αποφάσεις τους, τους υπόλοιπους “υγιείς” συναδέλφους τους.

Παράλληλα, ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης υπόσχεται εκπλήξεις «ευχάριστες για όσους διψούν για δικαιοσύνη και οδυνηρές για άλλους» και προαναγγέλλει σειρά νομοθετικών παρεμβάσεων για την αντιμετώπιση κρουσμάτων διαφθοράς και φοροδιαφυγής με αιχμή του δόρατος τη δημιουργία ομάδας «κομάντο» του ελεγκτικού μηχανισμού που θα υπάγεται αποκλειστικά στον Οικονομικό Εισαγγελέα.

Όπως λέει ο υπουργός, η νέα ομάδα θα αντιμετωπίζει περιπτώσεις οικονομικών εγκλημάτων που στρέφονται κατά του Δημοσίου και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο ίδιος απαντά πως η παραγραφή σε οικονομικές υποθέσεις είναι το αποτέλεσμα της «πολιτικής βούλησης του παλαιού συστήματος για συγκάλυψη έκνομων πράξεων» που σχετίζονταν με φοροδιαφυγή και διαφθορά και υποστηρίζει ότι με την πείρα που απέκτησε η κυβέρνηση «και από τα διδάγματα δικών μας λαθών» θα συνεχίσει τις προσπάθειές της μέχρι να κερδίσει τη μάχη.

in.gr, ΑΠΕ-ΜΠΕ