Με κατάνυξη ο αγιασμός των υδάτων στην Βικτώρια

Ο ιερός ναός Αγίων Θεοφανείων Frankston και Περιχώρων πανηγυρίζει το Σάββατο, 6 Ιανουαρίου 2018. Την Παρασκευή, παραμονή της γιορτής, στις 7μμ., θα γίνει Ευχέλαιο και Αρτοκλασία υπό του πατρός Δούκα Γεωργαλά και τη συμμετοχή του ιερού κλήρου της Μελβούρνης.

Το Σάββατο, 6 Ιανουαρίου, κυριώνυμο ημέρα της εορτής των Αγίων Θεοφανείων, θα γίνει πανηγυρική θεία λειτουργία από τις 7.30πμ. χοροστατούντος του Θεοφιλέστατου Επισκόπου Μιλητουπόλεως κ. Ιακώβου, βοηθούμενου υπό του πατρός Δούκα Γεωργαλά.

Μετά την θεία λειτουργία θα γίνει ο Μέγας Αγιασμός και στη συνέχεια κλήρος και λαός θα μεταβούν στην παραλία του Frankston, όπου θα γίνει η κατάδυση του Τιμίου Σταυρού.

Μετά την κατάδυση θα ακολουθήσει το πατροπαράδοτο γλέντι στην παραλία του Φράνκστον, με μουσική, σουβλάκια, αναψυκτικά, λουκουμάδες, διάφορα γλυκά και ό,τι χρειάζεται για να περάσει κάποιος ένα ευχάριστο απόγευμα.

Το Διοικητικό Συμβούλιο απευθύνει ανοικτή πρόσκληση σε όλους, να παραβρεθείτε και να γιορτάσετε μαζί μας την μεγάλη αυτή γιορτή της Ορθοδοξίας.

Η όλη εκδήλωση γίνεται σε συνεργασία με τον Δήμο.

Το Σάββατο θα λάβει χώρα και η τελετή αγιασμού των υδάτων στην παραλιακή πόλη του Rye.

Επίσης, την Κυριακή, 7 Ιανουαρίου, με ώρα έναρξης τη 1.00μμ., θα γίνει από την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας ο καθιερωμένος αγιασμός των υδάτων στο Princes Pier, στο Port Melbourne, προεξάρχοντος του Θεοφιλέστατου Επισκόπου Δέρβης κ. Ιεζεκιήλ.

Στη συνέχεια θα ακολουθήσει το καθιερωμένο μεγάλο πανηγύρι.

 

πηγή:neoskosmos.com