O ομογενής Θωμάς Κατσιαντώνης απέσυρε τη δήλωση του για «ενοχή». Πάει σε δίκη

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ-ΝΙΟΥ ΧΑΜΣΑΪΡ. Ο πρώην πολιτειακός βουλευτής του Νιου Χαμσάιρ και επίσης πρώην δημοτικός σύμβουλος της πόλης Μάντσεστερ, κ. Θωμάς Κατσιαντώνης απέσυρε τη δήλωση του για «ενοχή» και θα πάει σε δίκη ενώπιον σώματος ενόρκων την άνοιξη, σύμφωνα με δημοσιεύματα της εφημερίδας The Union Leader του Μάντσεστερ.

Η εξέλιξη αυτή έγινε την Τετάρτη 3 Ιανουαρίου 2018, στο Ανώτατο Δικαστήριο της κομητείας Hillsborough County Superior Court North, όπου είχε προγραμματιστεί να δηλώσει ενοχή.

Ο δικαστής κ. Κένεθ Μπράουν είπε στον κ. Κατσιαντώτη ότι είχε το δικαίωμα να ανακαλέσει την δήλωση του για ενοχή, αλλά δεν θα δεχθεί να επανέλθει μελλοντικά και να δηλώσει ενοχή. Την ίδια μέρα την Τετάρτη 3 Ιανουαρίου  ο κ. Κατσιαντώνης δήλωσε παραίτηση από το αξίωμα του βουλευτή.

Ο κ. Κατσιαντώνης είχε κατηγορηθεί τον περασμένο Φεβρουάριο για κατακράτηση χρηματικών ποσών από τους φόρους των φαγητού και ότι όφειλε στην Φορολογική Υπηρεσία περισσότερες από $427.000 χιλιάδες δολάρια σύμφωνα πάντοτε με τα δικαστικά έγγραφα και τα δημοσιεύματα των Αμερικανικών Μέσων Ενημέρωσης The Union Leader και του  τηλεοπτικού σταθμού WMUR-9 του Μάντσεστερ.

Εν τω μεταξύ ο δικαστής κ. Μπράουν του είπε την Τετάρτη 3 Ιανουαρίου 2018 πως «αυτή είναι η τελευταία σου ευκαιρία να παρουσιάσεις διαπραγματευτική ή τελική δήλωση».

Σημειώνεται ότι σε περίπτωση που ο κ. Κατσιαντώνης αποφασίσει να δηλώσει ενοχή στο μέλλον, θα πρέπει να είναι μία γυμνή δήλωση (naked plea), πράγμα που σημαίνει ότι ο δικαστής κ. Μπράουν θα έχει πλήρη ευχέρεια να ορίσει το μέγεθος της ποινής του.

Η επιλογή των μελών του Σώματος των Ενόρκων αναμένεται να διαρκέσει τέσσερις ημέρες κι οφείλει να αρχίσει στις 12 Μαρτίου 2018 είπε ο βοηθός γενικός εισαγγελέας Τσέσι Ο’Νειλ.

Τον περασμένο Ιούνιο ο κ. Κατσιαντώνης συνελήφθη και  κατηγορήθηκε για φοροδιαφυγή και πλαστογραφία, ενώ είχε προηγηθεί επιτόπιος έλεγχος στο εστιατόριο του για πρώτη φορά στις 17 Φεβρουαρίου 2017.

Την ανακοίνωση των κατηγοριών έκαναν συγκεκριμένα ο Γενικός Εισαγγελέας της πολιτείας του Νιου Χαμσάιρ Gordon J. MacDonald και ο κομίσιονερ της Εφορείας John T. Beardmore. Αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση 10.000 δολαρίων.

Πριν μερικές εβδομάδες Δικαστήριο του Νιου Χαμσάιρ απεφάσισε το κλείσιμο και την πώληση του εστιατορίου Tommy K’s Sports Bar & Restaurant, σύμφωνα με δημοσίευμα της Αμερικανικής εφημερίδας The Union Leader του Μάντσεστερ. Επίσης ο τηλεοπτικός σταθμός του  Μάντσεστερ WMUR-9 του Μάντσεστερ αφιέρωσε εκτενές ρεπορτάζ με σχετικές εικόνες του κ. Κατσιαντώνη και του εστιατορίου.

Το κλείσιμο του εστιατορίου σφραγίσθηκε έπειτα από την απόφαση του δικαστή των Ηνωμένων Πολιτειών Michael Fagone να μετατρέψει το καθεστώς πτώχευσης γνωστό ως Chapter 11 που σημαίνει καθεστώς αναδιοργάνωσης σε καθεστώς Chapter 7 δηλαδή εκποίησης.

Ο δικαστής Michael Fagone διόρισε τον Steven Nottinger ο οποίος θα λειτουργήσει ως επιμελητής –trustee – στην διαδικασία εκποίησης του chapter 7.

Ο κ. Θωμάς Κατσιαντώνης είναι 45 ετών και είχε εκλεγεί με το Δημοκρατικό Κόμμα. Είναι ευρύτερα γνωστός στην Ομογένεια του Νιου Χαμσάιρ, αλλά και της Μασαχουσέτης, και δίνει πάντοτε το παρών στις ομογενειακές και κοινωνικές εκδηλώσεις τους.  Συνέβαλλε στη διοργάνωση της εκδήλωσης για την 25η Μαρτίου που γινόταν στο Μάντσεστερ τα τελευταία χρόνια και συγκεκριμένα στο κοινοτικό κέντρου της κοινότητας του Αγίου Γεωργίου. Είναι έγγαμος και έχει μικρά παιδιά.

Γεννήθηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά πήγε στην Ελλάδα σε ηλικία έξι ετών μαζί με τους γονείς του, οι οποίοι παλινόστησαν. Ο τόπος καταγωγής του είναι ο Αυγερινός Κοζάνης. Το έτος 1992 επανήλθε στην Αμερική ως φοιτητής.

πηγή: The Union Leader/ekirkas.com