Απεργούν Παρασκευή και Δευτέρα οι εργαζόμενοι του Υπουργείου Πολιτισμού

Όπως αναφέρουν οι εργαζόμενοι, η προκήρυξη των απεργιών είναι σύμφωνα με την «ομόφωνη απόφαση της Γενικής Συνέλευσης της 19/10/2017 σχετικά με ‘συμμετοχή του Σωματείου στις απεργιακές και άλλες αγωνιστικές κινητοποιήσεις ενάντια στον νέο αντισυνδικαλιστικό νόμο που προετοιμάζει η κυβέρνηση’ και έπειτα από την από 06/01/2018 σχετική προκήρυξή μας για απεργία την ημέρα ψήφισης του πολυνομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα της ‘3ης αξιολόγησης’ του Μνημονιακού Προγράμματος».

Παράλληλα, καλεί σε συγκεντρώσεις την Παρασκευή 12 Ιανουαρίου και ώρα 10:30 στο υπουργείο Εργασίας και την Δευτέρα 15 Ιανουαρίου στις 11:00 στο Υπουργείο Πολιτισμού και στις 18:00 στο Σύνταγμα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το σωματείο ζητεί: «Να πάρει αμέσως πίσω η κυβέρνηση την πρόβλεψη για περιορισμό της απεργίας στα πρωτοβάθμια σωματεία. Διεύρυνση των εργασιακών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων. ‘Αμεση έκδοση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης του άρθρου 8 του Ν. 4506/2017 (ΦΕΚ Α΄191). ‘Αμεσες μόνιμες προσλήψεις στο ΥΠ.ΠΟ.Α. Καμία απόλυση συμβασιούχου».

Επίσης απεργούν οι εργαζόμενοι του ΜΕΤΡΟ.