Στο ρελαντί ο Ολυμπιακός -αποκλείστηκε ο Παναθηναϊκός

Τον αποκλεισμό από τη συνέχεια του Κυπέλλου Ελλάδος γνώρισε ο Παναθηναϊκός από τη Λαμία. Οι Πράσινοι νίκησαν με 1-0 στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας αλλά δεν κατάφεραν να ανατρέψουν το βαρύ 4-1 με το οποίο ηττήθηκαν στο πρώτο ματς και έτσι έμειναν εκτός προημιτελικών.

Αντίθετα, με δύο γκολ του Ούρους Τζούρτζεβιτς (68′, 92′) ο Ολυμπιακός επικράτησε ξανά με 2-0 του Πλατανιά, όπως και στα Χανιά και πήρε εύκολα την πρόκριση.

Αν και ηττήθηκε 2-0 στην Ξάνθη από την ομώνυμη ομάδα, η ΑΕΛ προκρίθηκε στους προημιτελικούς χάρη στη νίκη της 3-0 στην πρώτη αναμέτρηση.

Πρόκριση και για τον ΠΑΣ Γιάννινα που επικράτησε με 4-0 του Λεβαδειακού, ανατρέποντας την ήττα με 1-0 στον πρώτο αγώνα.

Πρόκριση έχει ήδη εξασφαλίσει η Λάρισα μετά το 3-0 του πρώτου αγώνα επί της Ξάνθης, ενώ αμφίρροπη είναι η αναμέτρηση του ΠΑΣ Γιάννινα με το Λεβαδειακό μετά το 1-0 του πρώτου γύρου.

Το πρόγραμμα των «16» ολοκληρώνεται την Πέμπτη με τον Ατρόμητο να καλείται να υπερασπιστεί το 1-0 του πρώτου αγώνα απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης.

Ολυμπιακός-Πλατανιάς 2-0 (2-0)

Με σκόρερ και των δύο τερμάτων τον Τζούρτζεβιτς (68΄, 90+2΄) ο Ολυμπιακός νίκησε 2-0 τον Πλατανιά στο γήπεδο Καραϊσκάκη, για την φάση των «16» του Κυπέλλου Ελλάδας, με το ίδιο σκορ είχε νικήσει και στα Χανιά και προκρίθηκε στα προημιτελικά της διοργάνωσης.

Σε ένα ματς… διαδικασίας, το οποίο όμως απέκτησε την δική του σημασία, καθώς αποτέλεσε το ντεμπούτο για τον προπονητή Όσκαρ Γκαρσία και τους νεοαποκτηθέντες Μιραλάς, Χατζισαφί, ο Ολυμπιακός εμφανίστηκε νωθρός και με προβλήματα στην ανάπτυξη. Όλο το α΄ μέρος καταναλώθηκε σε δύο χαμένες ευκαιρίες, στο 17΄ την προβολή του Μιραλάς και στο 23΄ το πλασέ του Τζούρτζεβιτς, με κατάληξη το άουτ.

Με χαμένες ευκαιρίες (51΄ Μιραλάς, 58΄ Χατζισαφί) άρχισε και το β΄ μέρος, ωστόσο στο 68΄ οι «ερυθρόλευκοι» βρήκαν τον δρόμο προς τα δίχτυα, όταν σε σύγχυση μέσα στην περιοχή ο Τζούρτζεβιτς έκανε το 1-0. Ο Σέρβος φορ διπλασίασε από κοντά τα τέρματα της ομάδας του στο 2ο λεπτό των καθυστερήσεων, μετά από μπαλιά του Βρουσάι. Αμέσως μετά ο Μπούντνικ αποβλήθηκε με 2η κίτρινη κάρτα.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Αριστομένης Κουτσιαύτης (Άρτας)
ΚΟΚΚΙΝΕΣ: 93΄ Μπούντνικ (2η κίτρινη)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Σεμπά – Κοροβέσης, Ουές, Ντουαλά, Πριντέτα

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Όσκαρ Γκαρσία): Χουτεσιώτης, Φιγκέιρας, Χατζισαφί, Σισέ, Νικολάου, Ανδρούτσος (69΄ Μάριν), Ζιλέ (79΄ Ταχτσίδης), Μάρτινς, Σεμπά, Μιραλάς (85΄ Βρουσάι), Τζούρτζεβιτς.

ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (Μανουέλ Ρόκα): Κοκκαλάς, Καρυπίδης (46΄ Βάντερσον), Αγγελόπουλος, Πριντέτα, Μαλσά, Ζίκο (61΄ Μπούντνικ), Πατράλης, Ουές, Στόιτσεφ, Κοροβέσης (46΄ Ντουαλά), Πετρόπουλος.

Παναθηναϊκός – Λαμία 1-0 (1-4)

Δεν κατάφερε να υπερβεί το 1-4 του πρώτου αγώνα ο Παναθηναϊκός απέναντι στη Λαμία. Το σκορ της πρώτης αναμέτρησης αποδείχθηκε αξεπέραστο εμπόδιο για τους «πράσινους» στη ρεβάνς των «16» του Κυπέλλου, στο «Απόστολος Νικολαΐδης» και παρά τη νίκη τους με 1-0 (σκόρερ ο Μουνιέ στο 74΄), η ομάδα της Φθιώτιδας θα είναι παρούσα στην κλήρωση των προημιτελικών της διοργάνωσης που θα διεξαχθεί την ερχόμενη Δευτέρα (15/01).

Εξαρχής το έργο της ομάδας του Μαρίνου Ουζουνίδη ήταν πάρα πολύ δύσκολο μετά το αποτέλεσμα της πρώτης αναμέτρησης κι αν εξαιρέσει κανείς κάποια πίεση που άσκησαν στο ξεκίνημα της αναμέτρησης οι «πράσινοι», οι φιλοξενούμενοι δεν πιέστηκαν ιδιαίτερα στο πρώτο μέρος κι έφτασαν σχετικά εύκολα στο στόχο τους, που δεν ήταν άλλος από το να μη δεχτούν κάποιο γκολ.

Η κλασική ευκαιρία του Μολίνς λίγο πριν την εκπνοή του πρώτου μέρους κι άλλη μία καλή στιγμή με τον Μουνιέ στο 22΄ ήταν ό,τι καλύτερο είχαν να επιδείξουν οι «πράσινοι» στο α΄ 45λεπτο. Οι γηπεδούχοι δεν ήταν καθόλου αποτελεσματικοί στην τελική προσπάθεια, καθώς το επιθετικό τους πρόβλημα ήταν εμφανέστατο γι΄ άλλη μια φορά.

Παρ΄ όλα αυτά στην επανάληψη η ομάδα του Ουζουνίδη πίεσε ακόμη περισσότερο και στο 74΄ βρήκε τον τρόπο να σκοράρει με τον Μουνιέ. Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν με όλες τους τις δυνάμεις στο υπόλοιπο της αναμέτρησης, έχασαν μια-δυο καλές ευκαιρίες, αλλά δεν κατάφεραν να φτάσουν στη μεγάλη ανατροπή.

Διαιτητής: Κομίνης (Θεσπρωτίας)

Κίτρινες: Κουρμπέλης, Μολίνς, Δώνης – Πίτι, Κουτρομάνος

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Βλαχοδήμος, Ινσούα, Αυλωνίτης (77΄ Πίσπας), Κουρμπέλης, Κουλιμπαλί, Τζανδάρης (57΄ Δώνης), Χίλιεμαρκ, Βιγιαφάνιες, Μουνιέ, Άλτμαν (58΄ Χατζηγιοβάνης), Μολίνς

ΛΑΜΙΑ (Μπάμπης Τεννές): Παπαδόπουλος, Βασιλαντωνόπουλος, Όμο, Παντελιάδης, Βάντερσον, Ακόστα (79΄ Τσούκαλος), Ριβέρα, Αναστασιάδης, Αναστασόπουλος (60΄ Κουτρομάνος), Μπλάζιτς, Ασίγκμπα, Πίτι (86΄ Βουό)

Ξάνθη – Λάρισα 2-0 (0-3)

Αν και ηττήθηκε 2-0 στην Ξάνθη από την ομώνυμη ομάδα, η ΑΕΛ προκρίθηκε στους προημιτελικούς χάρη στη νίκη της 3-0 στην πρώτη αναμέτρηση.

Τα γκολ που χάρισαν τη νίκη στην Ξάνθη σημείωσαν οι Μελιόπουλος (27΄) και Σιλά (62΄). Αξίζει να σημειωθεί ότι η ΑΕΛ τελείωσε τον αγώνα με εννέα παίκτες λόγω αποβολής των Ντέλετιτς (61΄) και Καρατάσιου (85΄), ενώ από την Ξάνθη αποβλήθηκε ο Τζουρίτσκοβιτς στο 66΄.

Οι γηπεδούχοι ήταν υποχρεωμένοι να επιτεθούν, προκειμένου να ανατρέψουν το σκορ του πρώτου αγώνα, και ευτύχησαν να προηγηθούν στο 27ο λεπτό με την κεφαλιά του Μελιόπουλου ύστερα από το κόρνερ του Ντουρίτσκοβιτς.

Στο 61΄ η ΑΕΛ «έχασε» λόγω αποβολής τον Ντέλετιτς με δεύτερη κίτρινη κάρτα και στο επόμενο λεπτό ο Σιλά «έγραψε» το 2-0 για την Ξάνθη που έμεινε κι αυτή με δέκα παίκτες στο 66΄, λόγω αποβολής του Τζουρίτσκοβιτς με δεύτερη κίτρινη.

Στο 85΄ οι φιλοξενούμενοι έμειναν με εννέα παίκτες, αφού αποβλήθηκε ο Καρατάσιος με δεύτερη κίτρινη, αλλά η Ξάνθη δεν μπόρεσε να πετύχει κι άλλο γκολ, για να στείλει τον αγώνα στην παράταση.

Διαιτητής: Σέζος (Κιλκίς)

Κόκκινη: Ντουρίτσκοβιτς (66΄, 2η κίτρινη) – Ντέλετιτς (61΄, 2η κίτρινη), Καρατάσιος (85΄, 2η κίτρινη)

Κίτρινες κάρτες: Μεχία, Ντουρίτσκοβιτς, Καμαρά – Λαγός, Κριζμάν, Ντέλετιτς, Φατιόν, Καρατάσιος, Θεοδωρόπουλος

ΞΑΝΘΗ (Μίλαν Ράσταβατς): Ζίβκοβιτς, Σβάρνας, Μπαξεβανίδης, Τζουρίτσκοβιτς, Μεχία, Κάστρο, Κίκε (54΄ Γέντρισεκ), Σιλά, Μελιόπουλος, Φασίδης (64΄ Τριάδης), Καμαρά (46΄ Ντε Λούκας).

ΑΕΛ (Ηλίας Φυντάνης): Θεοδωρόπουλος, Γιοβάνοβιτς, Ζίζιτς, Καρατάσιος, Γουάλας, Φατιόν, Λαγός, Ντέλετιτς, Κριζμάν, Λεοζίνιο (56΄ Μιλοσάβλιεβιτς), Περόνε (69΄ Ναζλίδης).

ΠΑΣ Γιάννινα – Λεβαδειακός 4-0 (0-1)

Ο ΠΑΣ Γιάννινα πήρε την πρόκριση για τα προημιτελικά του κυπέλλου Ελλάδας στο ποδόσφαιρο, αφού στον αγώνα ρεβάνς στους Ζωσιμάδες επικράτησε 4-0 του Λεβαδειακού και ανέτρεψε το εις βάρος του 1-0 από το πρώτο παιχνίδι στη Λιβαδειά. Σκόρερ των Ηπειρωτών, που ήταν καλύτεροι στον αγώνα από τους Βοιωτούς και πήραν δίκαια την πρόκριση, οι Τζημόπουλος (30΄), Κόντε (38΄, 79΄) και Γαρουφαλιάς (90+2΄).

Από το ξεκίνημα ο ΠΑΣ Γιάννινα πήρε την πρωτοβουλία των κινήσεων και με την συμπλήρωση του πρώτου ημιώρου έκανε το 1-0 και ισοφάρισε το σκορ του αγώνα της Λιβαδειάς. Σκόρερ ο Τζημόπουλος με προβολή μετά από εκτέλεση κόρνερ. Η μπάλα βρήκε πρώτα στο οριζόντιο δοκάρι και στη συνέχεια κατέληξε στα δίχτυα. Ο ΠΑΣ συνέχισε να επιτίθεται και στο 37΄ με απευθείας εκτέλεση φάουλ ο Κόντε έστειλε την μπάλα στο δεξί δοκάρι της εστίας του Λεβαδειακού.

Ό,τι δεν κατάφερε ο Ισπανός σε αυτή τη φάση το πέτυχε στο αμέσως επόμενο λεπτό (38΄), όταν σε σέντρα μέσα στην περιοχή πετάχτηκε και με προβολή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για να κάνει το 2-0. Στο δεύτερο μέρος ο Λεβαδειακός προσπάθησε να αντιδράσει, ανέβασε την απόδοσή του, αλλά έμεινε μακριά από το γκολ. Αντίθετα, οι γηπεδούχοι έχασαν και άλλες ευκαιρίες να σκοράρουν, ενώ αύξησαν τα τέρματά τους σε τρία στο 79΄ και πάλι με τον Κόντε (πλασέ σουτ).

Την πρόκριση του ΠΑΣ «σφράγισε» στις καθυστερήσεις του αγώνα (90΄+2) ο Γαρουφαλιάς με σουτ στην κίνηση από μεταβίβαση του Μανθάτη.

Διαιτητής: Μάνταλος (Καβάλας)

Κίτρινες κάρτες: Μιχαήλ, Σκόνδρας, Αποστολόπουλος / Σουμπίνιο, Ντιόγκο, Αντιλέχου, Καλτσάς, Μπελγκαζουανί

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Γιάννης Πετράκης): Περιστερίδης, Σκόνδρας, Τζημόπουλος, Μπουκουβάλας, Μιχαήλ, Αποστολόπουλος, Γαρουφαλιάς, Κόντε, Βιδάλ (77΄ Μανθάτης), Γιάκος (85΄ Χαλκιαδάκης), Μπετρά (75΄ Σολτάνι).

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Ζοζέ Ανιγκό): Σωτηρίου, Τριποτσέρης, Ντιόγκο (69΄ Ζαραδούκας), Μητρόπουλος, Καλτσάς, Σουμπίνιο (83΄ Καθάριος), Λεονάρντο (46΄ Ιωαννίδης), Αντιλέχου, Μπελγκαζουανί, Γιακουμάκης, Φαβάρο.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των ρεβάνς και τα αποτελέσματα των πρώτων αγώνων:

ΤΡΙΤΗ
ΟΦΗ-Πανιώνιος 0-1 (0-2)
(28′ Σπιριντόνοβιτς)

ΠΑΟΚ-Τρίκαλα 2-1 (5-1)
(78′, 90+4′ πεν. Πρίγιοβιτς – 90+2′ Μιλοσάβλιεφ)

ΑΕΚ-Παναιτωλικός 1-0 (4-0)
(66′ Λόπες)

ΤΕΤΑΡΤΗ
Ολυμπιακός-Πλατανιάς 2-0 (2-0)
(Τζούρτζεβιτς 68′, 92′)

ΠΑΣ Γιάννινα-Λεβαδειακός 4-0 (0-1)
(30΄ Τζημόπουλος, 38΄, 79΄ Κόντε, 90΄+2 Γαρουφαλιάς)

Ξάνθη-Λάρισα 2-0 (0-3)
(27΄ Μελιόπουλος, 62΄ Σιλά)

Παναθηναϊκός-Λαμία 1-0 (1-4)
(74′ Μουνιέ)

ΠΕΜΠΤΗ
19:30 Ατρόμητος-Αστέρας Τρίπολης (1-0)

in.gr