Ζουράρις: «Είχα παραιτηθεί πριν προκύψει το επίμαχο θέμα»

Συνέχεια στο σάλο που προκλήθηκε δίνει ο παραιτηθείς υφυπουργός Παιδείας Κώστας Ζουράρις με δηλώσεις του στην εκπομπή του Κυριάκου Θωμαΐδη «Έφεση της Τρίτης». Για το θέμα της παραίτησης, ο κ. Ζουράρις αποκάλυψε ότι είχε παραιτηθεί από τις 8 Ιανουαρίου . «Είχα παραιτηθεί από τις 8 Ιανουαρίου λόγω ενός προβλήματος με τα αλβανικά βιβλία για την Γ’ Γυμνασίου και τη Γ’ Λυκείου. Έπρεπε να εξαλειφθούν από τα βιβλία τα στοιχεία που μπορούν να προσβάλλουν, γι’ αυτό κάναμε κάποιες αλλαγές. Τα βιβλία τους δείχνουν την Τσαμουριά να πηγαίνει από τη Θήβα μέχρι την Πρέβεζα». 

Πρόσθεσε ότι «είχαν πει ότι σε τρεις μήνες θα στείλουν τα δείγματα για τις αλλαγές, αλλά δεν τα έκαναν. Τώρα που καίγονται να μπουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ ζήτησαν να υπογράψω. Εγώ γουρούνι στο σακί δεν αγοράζω. Η Ελλάδα δεν μπορεί να είναι πάντα ο χρήσιμος ηλίθιος».
Ερωτηθείς αν η παραίτησή του για ποδοσφαιρικούς λόγους είχε προσχηματικό χαρακτήρα και αν νιώθει ότι έσφαλε στις δηλώσεις του είπε: «Δεν είχε προσχηματικό χαρακτήρα, αλλά έγινε ευκολότερα. Όταν μίλησα με τον Καμμένο μου είπε να βρω λύση και αμέσως του είπα ότι παραιτούμαι. Να σου πω πού έχουν δίκιο οι Αρειανοί -όχι οι άλλοι. Έγινε ένα τεχνικό σφάλμα. Εγώ είπα το πασίγνωστο ανέκδοτο με τους θεούς του Ολύμπου που κοροϊδεύει εξίσου τη θύρα 4.

Είχα βγάλει τα ακουστικά και ακούστηκαν μόνο οι τελευταίες λέξεις. Δικαίως εξεμάνησαν γιατί νόμιζαν ότι έβριζα τον Άρη. Αν το είχαν ακούσει όλο, θα είχαν καταλάβει ότι είναι ανέκδοτο».
Συνεχίζοντας, ο κ. Ζουράρις ανέφερε πως «οι Ολυμπιακοί δεν έχουν κανένα δίκιο, είναι ένα σύνθημα». Μάλιστα είπε ότι δεν νοιώθει την ανάγκη να τους ζητήσει συγγνώμη, αλλά αντιθέτως είπε ότι πρέπει να τους ζητήσουν αυτοί. «Όχι, να μου ζητήσουν αυτοί συγγνώμη. Μπείτε να δείτε τα υβριστικά σχόλια στο διαδίκτυο, τα οποία μάλιστα είναι απειλητικά για τη ζωή και την ακεραιότητά μου και για τα οποία έχει επιληφθεί η Αστυνομία.

Με στοιχεία από in.gr