Παμμακεδονικές οργανώσεις στον Κώστα Καραμανλή

Η Νίνα Γκατζούλη,

Αθήνα.- Συνάντηση με εκπροσώπους Παμμακεδονικών οργανώσεων ανά την υφήλιο είχε χθες στο γραφείο του στην πλατεία Μαβίλη ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής. Η συνάντηση κράτησε περίπου 25 λεπτά και κύριο θέμα συζήτησης ήταν αυτό της ονομασίας της ΠΓΔΜ.

Η Νίνα Γκατζούλη, συντονίστρια Παμμακεδονικών Ενώσεων Υφηλίου, εξερχόμενη δήλωσε πως απορρίπτει κάθε σύνθετη ονομασία και εμμένει στην απόφαση του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών το 1992, δηλαδή να μην περιέχει η ονομασία με κανένα τρόπο τον όρο «Μακεδονία».

Το ίδιο ανέφερε σε δηλώσεις του και ο Παναγιώτης Μπαλτατζής, γενικός γραμματέας του Ελληνο-Αμερικανικού Εθνικού Συμβουλίου και πρώην αντιπρόεδρος Παμμακεδονικής Ενωσης Αμερικής. Επίσης, είπε πως ο πρώην πρωθυπουργός αναφέρθηκε σε δήλωσή του προ ημερών ότι δεν υπάρχει μακεδονικό έθνος.

Εξάλλου, την τοποθέτηση του Κώστα Καραμανλή αποκάλυψε η «Realnews», την περασμένη Κυριακή, με πρωτοσέλιδό της υπό τον τίτλο «Δεν υφίσταται μακεδονικό έθνος».

Οπως ανέφερε η εφημερίδα, τη στιγμή που η θέση, την οποία κατέθεσε στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στο Βουκουρέστι, τον Απρίλιο του 2008, για το Σκοπιανό αποτελεί και σήμερα την εθνική θέση, ο πρώην πρωθυπουργός έστειλε ηχηρά μηνύματα εν όψει των διαπραγματεύσεων για το όνομα της ΠΓΔΜ, διαπραγματεύσεις που, όπως όλα δείχνουν, περνούν στην τελική τους φάση.

«Δεν υφίσταται μακεδονικό έθνος και αυτό πρέπει να γίνει καθαρό και επισήμως απολύτως αποδεκτό», ανέφερε ο Κώστας Καραμανλής σε συνομιλητές του.

πηγή: