Μητσοτάκης: Συμμερίζομαι την ευαισθησία της κοινωνίας στο Σκοπιανό

Αθήνα.- Για εντυπωσιακή συμμετοχή στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία έκανε λόγο ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, σημειώνοντας ότι «αποδεικνύει την ιδιαίτερα μεγάλη ευαισθησία της κοινωνίας στο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων».

«Σέβομαι και συμμερίζομαι αυτή την ευαισθησία» υπογράμμισε, τονίζοντας πως «ούτε λίγα τα ακραία στοιχεία μπορούν να αλλοιώσουν τον χαρακτήρα αυτής της μεγάλης λαϊκής διαμαρτυρίας».

«Μια διαμαρτυρία που εκφράζει ταυτόχρονα την αγανάκτηση των πολιτών απέναντι σε μια κυβέρνηση που κινείται εν κρυπτώ και που, με τις πράξεις και τις παραλήψεις της, δείχνει ότι είναι ανίκανη να υπηρετήσει τα εθνικά συμφέροντα» κατέληξε στη δήλωσή του ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

Ο Κυβερνητικός εκπρόσωπος

Με αφορμή τις δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη για το συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη κατά της χρήσης του ονόματος «Μακεδονία» από την ΠΓΔΜ, ο Δημήτρης Τζανακόπουλος (σ.σ. ΡΗΡ ο οποίος -όπως και η κυβέρνηση- δεν είπαν λέξη για το συλλαλητήριο!) υποστήριξε: «Ο κος Μητσοτάκης με τις δηλώσεις του για το σημερινό συλλαλητήριο απέδειξε ότι είναι ένας βαθιά αναξιόπιστος, ευθυνόφοβος και λαϊκιστής πολιτικός».

Οπως πρόσθεσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος «ευτυχώς για τη χώρα η κυβέρνηση που θα χειριστεί και αυτό το κρίσιμο θέμα, δεν έχει μάθει να φοβάται την ευθύνη, όταν είναι να προασπίσει τα εθνικά συμφέροντα»