Ελληνίδα κατηγορεί τον δήμαρχο Μελβούρνης «για ανάρμοστη συμπεριφορά»

Μελβούρνη.- Οι μέρες του Ρόμπερτ Ντόιλ στη δημαρχία της Μελβούρνης ενδέχεται να είναι μετρημένες καθώς πληθαίνουν οι σε βάρος του καταγγελίες. Ο ίδιος δηλώνει αθώος, αλλά ήδη έχει ξεκινήσει η κούρσα της διαδοχής του. Σε περίπτωση παραίτησης του κ. Ντόιλ, επικρατέστερες για τη θέση του δημάρχου της Μελβούρνης είναι δυο γυναίκες: Η πρώην πρόεδρος της ομάδας Western Bulldogs, Susan Alberti και η γνωστή επιχειρηματίας Sally Cap. Το Σαββατοκύριακο, άλλη μια γυναίκα, η ελληνικής καταγωγής Dianne Mallas κατηγόρησε τον κ. Ντόιλ για ανάρμοστη συμπεριφορά σε βάρος της όταν αυτός ήταν ακόμα βουλευτής του Φιλελεύθερου κόμματος (το 1997) στην έδρα του Μάλβερν.

Σύμφωνα με όσα φέρεται να είπε στην εφημερίδα The Australian η Dianne Mallas, ο κ. Ντόιλ της άγγιξε τον μηρό και τα στήθη της όταν αυτή είχε πάει στο εκλογικό του γραφείο για να του ζητήσει βοήθεια (ως βουλευτή της περιοχής) για έναν αναμεταδότη κινητής τηλεφωνίας που ανησυχούσε τους κατοίκους της περιοχής.

Φίλη της Dianne Mallas επιβεβαίωσε ότι η ομογενής της είχε εκμυστηρευτεί τότε το συμβάν.

Πριν λίγες μέρες, δόθηκε εντολή για τη διερεύνηση νέων ισχυρισμών από μια τρίτη γυναίκα, η οποία υποστηρίζει ότι ο Ντόιλ την άγγιξε με «απαράδεκτο» τρόπο.

Η γυναίκα είπε στους ανακριτές ότι ο Ντόιλ άγγιξε το πόδι της κάτω από το τραπέζι και προέβη σε επιθετικούς χαρακτηρισμούς στη διάρκεια τελετής απονομής βραβείων τον Ιούνιο του 2016. Εκείνη την εποχή ο Ντόιλ ήταν πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του Melbourne Health.

Ο ίδιος ο Ντόιλ, ο οποίος αποχώρησε από τα καθήκοντα του προέδρου του Melbourne Health, διατρανώνει την αθωότητά του και τονίζει ότι αυτό θα αποδειχθεί στη διάρκεια των ερευνών.

Μέχρι στιγμής, τέσσερις γυναίκες έχουν κατηγορήσει τον Ντόιλ για σεξουαλική παρενόχληση και ανάρμοστη συμπεριφορά. Το όλο θέμα θα απασχολήσει το δημοτικό συμβούλιο στη συνεδρίασή του στις 6 Φεβρουαρίου και δεν αποκλείεται αν ο δήμαρχος δεν παραιτηθεί, να παυθεί.