Πέτρος Γαλάτουλας από το βήμα του συλαλλητηρίου- Η ομιλία

Από το βήμα του της Θεσσαλονίκης ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης Πέτρος Γαλάτουλας τόνισε ότι οι Απόδημοι Έλληνες, σε κάθε σημείο της γης είναι ενωμένοι στον αγώνα για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας.

Ελληνίδες και Έλληνες,

Σας μεταφέρω το μήνυμα ότι η καρδιά της Ελλάδος δεν έπαψε να κτυπάει και εκτός των εθνικών συνόρων. , Στις ομογενειακές οργανώσεις και ιδιαίτερα των ΗΠΑ, που ομόφωνα απέρριψαν τη λέξη Μακεδονία ως ένα συνθετικό στην ονομασία του κράτους των Σκοπίων.

Είμαι σήμερα εδώ γιατί αγαπώ τη πατρίδα μου, Είμαι μαζί σας για να σας μεταφέρω, το ομόφωνο και βροντερό μήνυμα όλων των ομογενειακών οργανώσεων, ότι είμαστε δίπλα σας, είμαστε συναγωνιστές σας στο δύσκολο και μακροχρόνιο αγώνα.

Σήμερα διατρανώνουμε, με τη καθαρή φωνή μας που την ενώνουμε με τη δική σας ότι , η Μακεδονία είναι μία και είναι Ελληνική.

Είμαστε στη γραμμή του 1992, στηρίζουμε τη λεβεντιά του Μακεδόνα πολιτικού του Κώστα του Καραμανλή. Για το Βέτο που άσκησε στο Βουκουρέστη και για τον οποίον πρέπει η Ελλάδα να είναι περήφανη

Δεν είσαστε μόνοι και δεν είμαστε τοπικιστές. Το Μακεδονικό δεν είναι θέμα τοπικό, είναι θέμα παγκόσμιας Πολιτιστικής αλήθειας. Εάν δεν την υπερασπιστούμε εμείς οι Έλληνες , κανείς άλλος δεν πρόκειται να το κάνει για μας.

Τα Αμερικανικά Πανεπιστήμια από την εποχή του Τίτο, έχουν γεμίσει με παραχάραξη της Ιστορίας της Μακεδονίας, παρουσιάζοντας ως Μακεδόνες απογόνους του Μεγάλου Αλεξάνδρου και ως Μακεδονικό έθνος κάποιους Σλάβους, που κατέβηκαν στην Βαλκανική, χίλια χρόνια μετά την εποχή του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Αγωνιζόμαστε λοιπόν για την διασφάλιση της ιστορίας μας, της ελληνικής ιστορίας, που σαν Έλληνες ποτέ δεν πρόκειται να την παραχωρήσουμε και την υπερασπιζόμαστε πάντα με αυτοθυσία, όπως την υπερασπίστηκαν μέχρι τέλους ο Λεωνίδας στις Θερμοπύλες, ο

Κωνσταντίνος Παλαιολόγος στη Κωνσταντινούπολη, κι ο Ελληνικός λαός απέναντι στο Χίτλερ.

Η μάχη των Θερμοπυλών έγινε με Τριακόσιους και έμειναν στη ιστορία με χρυσά γράμματα, Σήμερα και πάλι 300 καλούνται να υπερασπίσουν τα όσια και ιερά χώματα , τα χώματα που είναι ποτισμένα με ποταμούς αιμάτων ,θέλω να πιστεύω, ότι στις Θερμοπύλες είχαμε ένα εφιάλτη εδώ δεν θα έχουμε κανένα. Το οφείλουμε σε αυτούς που πέρασαν, το οφείλουμε στα παιδία μας το οφείλουμε στην ιστορία μας το οφείλουμε τέλος στο μεγάλο Μακεδόνα Στρατηλάτη.

Και ολόκληρος ο κόσμος ακόμα να αναγνωρίσει τους Σκοπιανούς ως Μακεδόνες, οι Έλληνες όχι μόνο δεν πρόκειται να τους αναγνωρίσουν, αλλά κάθε φορά με αφορμή το ανοικτό Μακεδονικό θέμα, θα ενημερώνουμε πάντα ότι ο Αλέξανδρος ήταν Έλληνας που διέδωσε τον Ελληνικό πολιτισμό. Και όχι την ιστορία των Σκοπιανών παραχαρακτών.

Ο αγώνας μας πρέπει συνεχιστεί, και θα έχει αίσιο τέλος, Οι Σκοπιανοί επιμένουν για το όνομα της Μακεδονίας, επειδή φοβούνται ότι το κράτος τους θα διασπαστεί, αφού αποτελείτε κατά τα δύο τρίτα από Σλάβους και κατά το ένα τρίτο από Αλβανούς.

Η διάσπαση αυτή θα αποφευχθεί μόνο αν η Ελλάδα συναινέσει για να γίνουν μέλη της Ευρωπαϊκές Ένωσης και του ΝΑΤΟ, γιατί εκεί δεν υπάρχει περίπτωση να διασπαστούν Κράτη – μέλη .

Αυτή πρέπει να είναι η αταλάντευτη στάση προς το κράτος αυτό, εάν θέλει να αποφύγει τη διάσπαση του ας διαλέξουν όποιο όνομα θέλουν χωρίς τον όρο Μακεδονία, αλλιώς όσο υπάρχει Ελλάδα ας ξεχάσουν τη συμμετοχή τους σε Ευρωπαϊκή Ένωση και ΝΑΤΟ.

Το όνομα Μακεδονία παραπέμπει στον Ελληνικό Πολιτισμό , που δεν παραχωρείται σε παραχαράκτες της Ιστορίας από όπου και αν υποστηρίζονται

Θέλω να σας παρακαλέσω κάτι μη δαιμονοποιείτε την Αμερική. Πολλές φορές ακούω να ισχυρίζονται αρκετοί ότι η Αμερική ευθύνεται για το όνομα. Λάθος μην τους ακούτε, η Αμερική θέλει μόνο λύση προκειμένου να μπουν τα Σκόπια στο ΝΑΤΟ , δεν την ενδιαφέρει το όνομα. Η Αμερική είναι σύμμαχος μας και έτσι πρέπει να τη βλέπουμε.

Είναι κίβδηλη η φωνή συναίνεσης που βγαίνει μέσα από συζητήσεις με τους ένοικους του Ελληνικού κοινοβουλίου , είναι ύβρις για την κοιτίδα της δημοκρατίας η εφαρμογή οποιονδήποτε αποφάσεων χωρίς την συναίνεση του Ελληνικού λαού, είναι προσβολή για την Ελληνική Μακεδονίας η παραχάραξη της μακρόχρονης ιστορίας της

Κλείνοντας απευθύνω έκκληση θερμοτάτη στο Δήμαρχο της Θεσσαλονίκης ,να αλλάξει πορεία και να ζητήσει ξεχωριστά συγνώμη από τον κάθε Μακεδόνα. Να αντιληφθεί ότι δεν είναι Δήμαρχος των Σκοπίων αλλά Δήμαρχος της Θεσσαλονίκης

Τέλος κάνω έκκληση στους 300 της Βουλής, να θυμηθούν και αυτοί ότι τους εξέλεξε ο Ελληνικός λαός να υπερασπίζονται τα εδάφη και την ιστορία της Ελλάδος και όχι να τα παραχωρούν. Και πρέπει να γνωρίζουν ότι εάν δεν στηρίξουν την ιστορική αλήθεια η στάση των ομογενών απέναντι τους θα είναι πολύ σκληρή. Θα νιώσουν έντονα την οργή τους

Αδέλφια,

Ζήτω το Έθνος

Ζήτω η Ελληνική Μακεδονία

Ζήτω ο απανταχού Ελληνισμός.

όλοι μαζί ενωμένοι για τη Νίκη

φωτογραφία: Ο Πέτρος Γαλάτουλας στο βήμα.