Βαθαίνει το χάσμα μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για την ΠΓΔΜ- Σχόλιο ΡΗΡ

Αθήνα.- Την ώρα που η διαπραγμάτευση της κυβέρνησης (ΡΗΡ: εκ του προχείρου και χωρίς σοβαρή και σε βάθος προετοιμασία;)  βρίσκεται σε κρίσιμη καμπή λόγω και της επικείμενης συνάντησης Τσίπρα – Ζάεφ στο Νταβός , το χάσμα μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ βαθαίνει επικίνδυνα για το ονοματολογικό της ΠΓΔΜ.

Ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης,  «χτύπησε» και πάλι σήμερα για τη στάση των ΑΝΕΛ στο θέμα της ΠΓΔΜ λέγοντας ότι η θέση του Πάνου Καμμένου για το Σκοπιανό αλλά και για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος είναι λάθος ενώ εκτίμησε πως λάθος ήταν και η συμμετοχή βουλευτών των ΑΝΕΛ στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης.

Ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Δημήτρης Καμμένος έσπευσε να απαντήσει άμεσα στον υπουργό Εσωτερικών. «Εμείς δεν κάνουμε παρέα ούτε δικαιολογούμε τον Ρουβίκωνα, δεν χαιρόμαστε που βγαίνει ο δολοφόνος Κουφοντίνας που έχει καταστρέψει την Ελλάδα, δεν πετάμε την εικόνα της Παναγίας στα σκουπίδια. Υπάρχουν διαφορές».

Νωρίτερα, ο κ. Σκουρλέτης, μιλώντας στην τηλεόραση του Ant1 υποστήριξε πως δεν υπάρχει διγλωσσία στην κυβέρνηση και πως η άποψη του Πάνου Καμμένου για το ζήτημα «είναι προσωπική». «Ως υπουργός Εθνικής Άμυνας οφείλει να υπερασπιστεί την κυβερνητική θέση, αλλά έχει ως πρόεδρος των ΑΝΕΛ το δικαίωμα να έχει άποψη, που είναι λάθος, όπως λάθος ήταν και η πρόταση για το δημοψήφισμα», είπε ο υπουργός.

Ο κ. Σκουρλέτης, ανέφερε ακόμη πως ήταν λάθος η συμμετοχή των βουλευτών των Ανεξαρτήτων Ελλήνων στο συλλαλητήριο, κάνοντας λόγο για πολλαπλά λάθη του συγκυβερνώντος κόμματος στο ζήτημα των Σκοπίων.

Στην ίδια συνέντευξη ο κύριος Σκουρλέτης δήλωσε πως σε περίπτωση που οι κυβερνητικές διαπραγματεύσεις με τα Σκόπια καταλήξουν σε λύση, τότε ο καθένας θα πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του στη Βουλή.

«Όποιος δεν έλαβε το μήνυμα του συλλαλητηρίου θα τον γράψει η ιστορία με μαύρα γράμματα», απάντησε από την πλευρά του ο κ. Καμμένος λέγοντας πως δεν φαίνεται ότι θα υπάρξει λύση άμεσα στο ονοματολογικό. «Πρέπει να είμαστε συνετοί και μαζεμένοι. Δεν είμαστε διεθνιστές στους ΑΝΕΛ. Δεν είμαστε όλοι από την ίδια πολιτική μήτρα», είπε με νόημα.

Πηγή: In.gr./(Φωτογραφία: Intime)

ΣΧΟΛΙΟ: ΡΗΡ /Χρήστος Μαλασπίνας

Η διαφωνία των κυβερνητικών εταίρων βαθαίνει επικίνδυνα,  σε σημείο, μάλιστα, που ήδη αναιρεί την όλη προσπάθεια, αφού χωρίς τους ΑΝΕΛ δεν υπάρχει περίπτωση να περάσει από τη Βουλή η όποια ενδεχόμενη (έστω και μακρυνή) συμφωνία!

 Ο κύριος Σκουρλέτης δήλωσε, πως σε περίπτωση που οι κυβερνητικές διαπραγματεύσεις με τα Σκόπια καταλήξουν σε λύση, τότε ο καθένας θα πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του στη Βουλή. Το θέμα δεν είναι εάν και ποιός θα αναλάβει τις ευθύνες του. ΔΕΝ ΠΑΣ ΣΕ ΤΕΤΟΙΑ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ ΧΩΡΙΣ ΕΘΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΗ ΚΑΙ, ΠΑΝΤΩΣ ΣΕ ΚΑΜΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΕΝΔΟΚΥΕΡΝΗΤΙΚΗ ΣΥΝΝΟΧΗ! ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙΣ ΝΑ ΤΑ ΧΑΣΕΙΣ ΟΛΑ! Αυτό λέει η κοινή λογική, που είναι και το μεγάλο ζητούμενο στην Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.