Η Ομογένεια καλύπτει τα έξοδα για τα συλλαλητήρια για την Μακεδονία

ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΑΛΑΣΠΙΝΑ

Αθήνα.- Η ομογένεια καταβάλει τα έξοδα για τη συγκρότηση των μεγάλων συλλαλητηρίων στη Θεσσαλονίκη και στην Αθήνα, ακόμη και αλλού εάν χρειασθεί να γίνουν.

Αυτό δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό Skai ο εκ των συνδιοργανωτών Γιώργος Τάτσιος, μέλος της τετραμελούς Επιτροπής που εξελέγη το βράδυ της Πέμπτης για την διοργάνωση του συλλαλητηρίου της Αθήνα. Ο Γιώργος Τάτσιος, είναι Πρόεδρος της Πανελλήνιας  Ομοσπονδίας Πολιτιστικών  Συλλόγων Μακεδόνων (Π.Ο.Π.Σ.Μ).

Όπως είπε ο κ. Τάτσιος, για το μεγαλειώδες συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης “χρειάστηκαν μόνον 10.000 ευρώ και τα κατέβαλαν οι ομογενείς” των Παμμακεδονικών Οργανώσεων.

Οι ίδιοι θα καταβάλλουν και τα χρήματα που θα απαιτηθούν για το Συλλαλητήριο της Αθήνας, στις 4 Φεβρουαρίου στις 2 το μεσημέρι στην πλατεία Συντάγματος.

Αναφορικά με την παρουσία μελών της Χρυσής Αυγής στη Θεσσαλονίκη ο κ. Τάτσιος είπε πως η Κυβέρνηση έκλεισε τ’ αυτιά στην παρουσία μισού εκατομμυρίου ανθρώπων και στάθηκε σε δυο-τρία ασήμαντα περιστατικά. “Δεν υπάρχουν πολιτικοί φορείς. Το κάλεσμα αφορά όλους τους Έλληνες όπου και αν πολιτικά ανήκουν”. Εμείς, είπε, “θέλουμε να έρθουν οι Έλληνες χωρίς σημαίες και λάβαρα. Να έρθουν να φωνάξουν έξω από τη Βουλή για την ελληνικότητα της Μακεδονίας μας”.

Στο ερώτημα εάν θα υπάρξουν ομιλητές και στο συλλαλητήριο της Αθήνας, ο κ. Τάτσιος είπε πως μετά τα όσα ακούστηκαν για την προσωπική ζωή κάποιων ομιλητών, αποφασίστηκε “να μην υπάρχουν ομιλητές στην Αθήνα εκτός και εάν κάποια μεγάλης εμβέλειας προσωπικότητα θα ήθελε να μιλήσει”. Στο ερώτημα ποια θα μπορούσε να είναι αυτή η προσωπικότητα ο κ. Τάτσιος ανέφερε το μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη.