«Μίνι» υπουργικό συμβούλιο για ΠΓΔΜ – Αύριο στο Μαξίμου οι πολιτικοί αρχηγοί

Αθήνα.- Μετά την επιστροφή του από το Νταβός, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας αρχίζει γύρο ενημερωτικών συναντήσεων για τις εξελίξεις στο ζήτημα του Σκοπιανού.

Ήδη το πρωί είχε συνάντηση με τον υπουργό Αμυνας Πάνο Καμμένο, τον οποίο ενημέρωσε για το αποτέλεσμα της τρίωρης συνάντησης που είχε με τον Ζόραν Ζάεφ.

Στις 15:00 ο πρωθυπουργός συγκαλεί «μίνι» Υπουργικό Συμβουλιο, ενώ στις 18:30 θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ο Αλέξης Τσίπρας προγραμματίζει κατ’ ιδίαν συναντήσεις με τους πολιτικούς αρχηγούς το Σάββατο.

Σύμφωνα με πηγές από την Πειραιώς, ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης θα μεταβεί νωρίς το πρωί του Σαββάτου στο Μέγαρο Μαξίμου, αλλά για λίγη ώρα, καθώς θα αναχωρήσει για επίσημη επίσκεψη στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Ωστόσο, πηγές της ΝΔ τόνιζαν ότι «είναι πολύ αργά για ουσιαστική ενημέρωση από τον πρωθυπουργό».

Ο πρωθυπουργός ήδη επικοινώνησε με την επικεφαλής της ΔΗΣΥ Φώφη Γεννηματά και το ραντεβού έκλεισε για τις 12:30 το Σάββατο. Ωστόσο, η κ. Γεννηματά τόνισε κατά την επικοινωνία της με τον Αλέξη Τσίπρα ότι θα μεταβεί θεσμικά στο Μέγαρο Μαξίμου, επισημαίνοντάς του ότι δεν έχει εξασφαλίσει συναινέσεις.

Η κ. Γεννηματά κατήγγειλε τον Αλέξη Τσίπρα για μυστική διπλωματία και κινήσεις που διχάζουν τον ελληνικό λαό. Η ίδια ζήτησε συμβούλιο πολιτικών αρχηγών, για το οποίο ο Τσίπρας επιφυλάχθηκε.

Στις 13:30 ο Αλέξης Τσίπρας θα συναντηθεί με τον γγ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα.

in.gr