Ν. Κορέα: Πύρινη κόλαση σε νοσοκομείο, δεκάδες νεκροί

Μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία το πρωί της Παρασκευής σε νοσοκομείο της πόλης Μιριάν της Νότιας Κορέας με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον 41 άνθρωποι και δεκάδες άλλοι να τραυματιστούν, δήλωσαν αξιωματικοί της Πυροσβεστικής και μετέδωσαν νοτιοκορεάτικα μέσα ενημέρωσης.

Η φωτιά εκδηλώθηκε περί τις 07:30 τοπική ώρα (00:30 ώρα Ελλάδας) στο πίσω μέρος του τμήματος επειγόντων περιστατικών, στο ισόγειο του νοσοκομείου Σετζόνγκ. Ο Τσόι Μαν-γου, επικεφαλής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας της Μιριάν, δήλωσε ότι η πυρκαγιά έχει τεθεί κατά το μεγαλύτερο μέρος της υπό έλεγχο.

Μαύρος καπνός και φλόγες από τα παράθυρα

Οι πυροσβέστες στη Μιριάν, πόλη που απέχει περίπου 270 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Σεούλ, βρίσκονται ακόμη στη διαδικασία της απομάκρυνσης των ανθρώπων από το νοσοκομείο καθώς και από μαιευτήριο ακριβώς πίσω του, σύμφωνα με τον Τσόι.

Περίπου 200 ασθενείς βρίσκονταν στο νοσοκομείο την ώρα που ξέσπασε η φωτιά και πολλοί κατάφεραν να σωθούν.

Το κορεατικό ειδησεογραφικό τηλεοπτικό δίκτυο YTN μετέδωσε πλάνα που δείχνουν μαύρο καπνό και φλόγες να υψώνονται από παράθυρα και την είσοδο του νοσοκομείου.

Ο πρωθυπουργός της Νότιας Κορέας Λι Νακ-γιον έδωσε εντολή να χρησιμοποιηθούν όλα τα διαθέσιμα μέσα και όλο το διαθέσιμο προσωπικό για να κατασβεστεί η φωτιά και πρόσθεσε ότι πρέπει να γίνει εξονυχιστική έρευνα στις εγκαταστάσεις του νοσοκομείου για να σωθούν όσο περισσότεροι άνθρωποι είναι δυνατόν.

Αξιωματικοί του πυροσβεστικού σώματος τόνισαν ότι πρόκειται για μεγάλη πυρκαγιά, πρόσθεσαν ότι η κατάσταση αλλάζει με ταχείς ρυθμούς και προειδοποίησαν ότι ο απολογισμός των θυμάτων της ενδέχεται να αυξηθεί ακόμη περισσότερο.

Η φονική πυρκαγιά στο νοσοκομείο σημειώθηκε μόλις ένα μήνα αφότου φωτιά στοίχισε τη ζωή σε 29 ανθρώπους σε οκταώροφο κτίριο στην πόλη Τσετσάν.