“Όταν τα αυτονόητα μας τα λένε οι ξένοι” (βίντεο)

Αθήνα. Το βίντεο είναι ευγενική προσφορά του καλού φίλου της Panhellenic Post, Γιώργου Γαμπιεράκη (George Gampierakis) συνοδευόμενο με την επισήμαση: “όταν τα αυτονόητα μας τα λένε οι ξένοι”. Το βίντεο (προβλήθηκε από τον ΑTV/ news που υπήρξε και ο παραγωγός) αποτελεί πραγματικό ιστορικό καταπέλτη κατά των Σκοπίων, από την αρχαιολόγο Ντόροθι Κινγκ, για την Μακεδονία.

Λέει απλές και απτές αλήθειες, τις οποίες ορισμένοι από τους πολιτικούς μας ταγούς δεν τις γνωρίζουν ή δεν τις ομολογούν, και προσπαθούν να μας πείσουν ότι δεν έχουμε άλλη λύση στο εθνικό αυτό θέμα, από τον πόλεμο ή την συνθηκολόγηση. Έστω με “ευνοϊκούς” όρους.

Ιδού, λοιπόν, τι λέει η αρχαιολόγος Ντόροθι Κινγκ, που μπορεί να αποστομώσει κάθε έναν που αμφισβητεί εάν η Μακεδονία είναι Ελληνική και εάν τα Σκόπια, από τη στιγμή που θέλουν να αποκαλούνται Μακεδονία, μπορούν να είναι οτιδήποτε άλλο εκτός από Ελλάδα! Αυτή είναι και η ουσία του ζητήματος: Η ταυτότητα των Μακεδόνων που είναι ελληνική. Όποιος λέγεται Μακεδόνας, είναι Έλληνας. Τελεία και παύλα.