Η Υποχώρηση της Calamos Asset Managenent τινάζει στον αέρα την επένδυση στην Εθνική Ασφαλιστική

Η Exin είχε υποσχεθεί ότι θα ήταν σε θέση να δώσει πλήρη φάκελο με βασικούς επενδυτές που θα χρηματοδοτήσουν το deal για την εξαγορά της Εθνικής Ασφαλιστικής μέχρι χθες, πράγμα που ωστόσο δεν έγινε. Περιορίστηκε σε μια επιστολή, με την οποία ενημέρωσε την TτE ότι συνεχίζει τις διαπραγματεύσεις με δυνητικούς επενδυτές.

Το χρονοδιάγραμμα για την Εθνική Ασφαλιστική

Το παραπάνω χρονοδιάγραμμα εδραζόταν, σύμφωνα με την ίδια ενημέρωση, στο γεγονός ότι για τις 29 Ιανουαρίου είχε προγραμματισθεί επενδυτική επιτροπή της PIMCO, η οποία θα αποφάσιζε τη συμμετοχή της ή όχι στο σχήμα βασικών επενδυτών για την αγορά του 75% της Εθνικής Ασφαλιστικής.

Με βάση τα παραπάνω δεδομένα, η Exin ή πρέπει να δείξει το χρήμα (σ.σ. το σχήμα των βασικών επενδυτών) αρμοδίως ή έστω να παράσχει ξεκάθαρες διευκρινίσεις:

* Έχουν ολοκληρωθεί οι συζητήσεις με την PIMCO και αν ναι, θα συμμετάσχει ή όχι η εταιρεία διαχείρισης κεφαλαίων στο σχήμα βασικών επενδυτών, το οποίο θα αποκτήσει το 75% της Εθνικής Ασφαλιστικής;

* Αν δεν επιτευχθεί συμφωνία με την PIMCO, πώς θα καλυφθεί το χρηματοδοτικό κενό που προκλήθηκε από την απόφαση της Calamos Asset Managenent, ήδη από τον περασμένο Νοέμβριο, να βάλει λιγότερα κεφάλαια, υποβαθμιζόμενη από management σε limited partner;

* Έχει βρει άλλους χρηματοδότες η Exin και θα χρειασθεί, πιθανώς, πρόσθετος χρόνος για την επίτευξη συμφωνίας πριν καταθέσει πλήρη φάκελο;

* Υπάρχει σχέδιο κάλυψης του χρηματοδοτικού κενού, μέσω δανειακής μόχλευσης, όπως ανέφεραν τις προηγούμενες ημέρες δημοσιεύματα σε εγχώρια μέσα ενημέρωσης; Έχει τεθεί μια τέτοια δομή υπόψη του πωλητή και του επόπτη και έχει την αρχική συναίνεσή τους;

Πρόκειται για αναπόφευκτες διευκρινίσεις, μετά τη διαβεβαίωση Fairfield ότι η χρηματοδότηση έχει εξασφαλισθεί με την Calamos Asset Management να μετατρέπεται σε μέτοχο μειοψηφίας.

Δυο μήνες έλεγχος

Η TτE θέλει δύο μήνες για να ελέγξει έναν πλήρη φάκελο, αυτός πρέπει να κατατεθεί στις αρχές του επόμενου μήνα, ώστε να ολοκληρωθεί η μεταβίβαση πριν την ολοκλήρωση του stress test και η συναλλαγή να συνυπολογιστεί στην άσκηση.

Αυτή είναι η τελευταία παράταση που μπορούσε να δώσει και έδωσε η Εθνική. Το τι θα συμβεί από εδώ και στο εξής είναι μάλλον άγνωστο και πλέον δεν αποκλείεται ο διαγωνισμός να κηρυχθεί άγονος και να επαναπροκηρυχθεί.

 

πηγή:newsit.gr