Σιωπή! Είναι η ώρα που μιλάει ο λαός…

Αθήνα.- Όλα είναι έτοιμα στο Σύνταγμα για το μεγάλο συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί στις 2 το μεσημέρι για την ΠΓΔΜ με κεντρικό ομιλητή τον Μίκη Θεοδωράκη ο οποίος – παρά την επίθεση με μπογιές που δέχθηκε στο σπίτι του το μεσημέρι του Σαββάτου – καλεί τον κόσμο να μην πτοηθεί και να διαδηλώσει μαζικά.

Χιλιάδες διαδηλωτές από όλη την Ελλάδα έχουν αρχίσει να καταφθάνουν από το πρωί προκειμένου να δώσουν το παρών στο συλλαλητήριο στο Σύνταγμα. Η εξέδρα του συλλαλητηρίου έχει στηθεί στο κάτω μέρος της πλατείας Συντάγματος, στη συμβολή της Ερμού με την πλατεία Συντάγματος. Εκεί θα βρίσκονται και μέλη που θα περιφρουρούν το συλλαλητήριο προσπαθώντας ταυτόχρονα να απομονώσουν ακραίες φωνές που τυχόν θα υπάρξουν.

Η ΕΛ.ΑΣ. έχει πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα, ενώ ιδιαίτερο βάρος θα δοθεί και στην αντισυγκέντρωση από αντιεξουσιαστές που θα πραγματοποιηθεί στα Προπύλαια την Κυριακή στις 12 το μεσημέρι. Στόχος της Αστυνομίας είναι να περιοριστούν οι διαδηλωτές των Προπυλαίων και να μην έρθουν σε επαφή με όσους θα βρίσκονται στο συλλαλητήριο για την ΠΓΔΜ.

«Ο λαός που κατεβαίνει στο δρόμο και που κατέβηκε στην Θεσσαλονίκη, το μόνο που δεν μπορούμε να πούμε είναι ότι είναι εθνικιστές ή φασίστες και βέβαια δεν μπορούμε να το πούμε για τον κεντρικό ομιλητή τον Μίκη Θεοδωράκη», επισήμανε ο συνταγματολόγος Γιώργος Κασσιμάτης μιλώντας στον Σκάι.
Στις 12 το μεσημέρι, θα πραγματοποιηθεί αντισυγκέντρωση αντιεξουσιαστών στα Προπύλαια. Η ΕΛ.ΑΣ. έχει μεριμνήσει να δημιουργηθούν «νεκρές ζώνες» ώστε να μην έρθουν σε επαφή οι αντιεξουσιαστές με τους διαδηλωτές του συλλαλητηρίου για την ΠΓΔΜ