Στον “αέρα” η πώληση Εθνικής Ασφαλιστικής στο επενδυτικό σχήμα Calamos – Εxin Partners

Αθήνα.- Σε ναυάγιο οδηγείται, όπως όλα δείχνουν, η πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής στο επενδυτικό σχήμα Calamos – Εxin Partners, καθώς, όπως έγινε γνωστό μέσω ανακοίνωσής της, η οικογένεια Κάλαμος κατέθεσε αγωγή εναντίον της EXIN Financial Services, του δεύτερου εταίρου του σχήματος που θα αγόραζε την Εθνική Ασφαλιστική.

Στην ανακοίνωση της Calamos Family Partners σημειώνεται ότι με την αγωγή ζητείται από την ολλανδική πλευρά η άμεση εξόφληση ποσού άνω των 41 εκατομμυρίων δολαρίων, πλέον των τόκων, ένα ποσό που θα έπρεπε να έχει πληρωθεί στις 31 Δεκεμβρίου 2017.

Η αγωγή υποστηρίζει, μεταξύ άλλων, ότι η EXIN έχει επανειλημμένα αποτύχει να παρέχει τις απαιτούμενες οικονομικές καταστάσεις και άλλες χρηματοοικονομικές, λογιστικές και κανονιστικές πληροφορίες, όπως απαιτείται από τη μεταξύ τους σύμβαση, ενώ ζητείται και η διερεύνησή του πώς η EXIN χρησιμοποίησε το δάνειο που παρείχε η Calamos.

Όπως σημειώνει η Καθημερινή, η υπόθεση πώλησης της Εθνικής Ασφαλιστικής καρκινοβατούσε καθώς ο ανάδοχος όμιλος Exin, που πριν από 7 μήνες είχε προσφέρει ένα δισεκατομμύριο ευρώ για την απόκτηση του 100% της Εθνικής Ασφαλιστικής, δεν έχει υποβάλει στην Τράπεζα της Ελλάδος τη μετοχική σύνθεση του σχήματος που θα χρηματοδοτήσει την εξαγορά.

ΡΗΡ: Πηγές της Εθνικής έλεγαν στην Panhellenic Post πως το κλίμα στην Εθνική Ασφαλιστική είναι απαισιόδοξο ως προς το μέλλον της  επέδυσης και πως πιθανότερο σενάριο αυτή την ώρα,  είναι αυτό του ναυαγίου της συνεργασίας του ελληνοαμερικανού ομίλου και της Ολλανδικής ΕΧΙΝ.

 

πηγή:newpost.gr