Ο πρόεδρος ΔΣΑ: Οι παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη είναι εθνικό σπορ

Αθήνα.– Στο νομικό κομμάτι της διαδικασίας που αφορά στην υπόθεση Novartis αναφέρθηκε ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Δημήτρης Βερβεσός, μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Μάνου Νιφλή. “Σε αυτή τη φάση, δεν έχουν κατηγορηθεί άνθρωποι επίσημα με δικαστική διαδικασία, άρα προφανώς δεν έχουν εμπλακεί δικηγόροι, δεν έχει φύγει η δικογραφία από την δικαστική Αρχή. Άρα, εάν έχει διαρρεύσει η δικογραφία, μπορεί να έχει διαρρεύσει μόνο από δικαστές ή δικαστικούς υπαλλήλους. Δεν έχει άλλος κανείς πρόσβαση στη δικογραφία αυτή τη στιγμή” είπε μεταξύ άλλων ο κ. Βερβεσός.

Κληθείς να σχολιάσει τη διαχείριση της υπόθεσης ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών ανέφερε μεταξύ άλλων : ” Έχω πει πάρα πολλές φορές ότι το πρόβλημα στην Ελλάδα δεν είναι να φτιάξουμε νόμους, είναι να φτιάξουμε έναν νόμο που να λέει να τηρούνται οι νόμοι. Δεν μας αρέσει και εντάσσουμε διάφορες υποθέσεις μείζονος ενδιαφέροντος στα πλαίσια πολιτικών σκοπιμοτήτων και η συμπολίτευση και η αντιπολίτευση εκάστοτε να χρησιμοποιεί την Δικαιοσύνη, επειδή είναι ακόμα ένας ανεξάρτητος παράγων λειτουργίας του πολιτεύματος, δεν είναι επηρεαζόμενος από την κεντρική εξουσία, για να μπορεί να παίζει διάφορα παίγνια τα οποία λειτουργούν και υπέρ των συμφερόντων της μίας πλευράς είτε υπέρ της άλλης.

Η διαχείριση που έχει γίνει αυτές τις μέρες και σε αυτό το θέμα, όπως και προηγούμενες παρεμβάσεις που έχουν γίνει στη Δικαιοσύνη από διάφορες κυβερνήσεις, οι παρεμβάσεις είναι εθνικό σπορ, δεν είναι κάτι το οποίο το ανακαλύψαμε σήμερα με αυτή την κυβέρνηση, απλά κάθε φορά αλλάζει τον τρόπο, τη μορφή, τα μέσα και το είδος. Νομίζω, ότι και εδώ είδαμε υπουργούς να λένε ‘έχουμε μερική γνώση της δικογραφίας’… Σε τέτοιου είδους υποθέσεις θα πρέπει να έχουμε μία μεγαλύτερη εγκράτεια… Θα δούμε τις διαστάσεις της, θα πάει στη Βουλή, θα ανοίξει η δικογραφία, θα γίνουν ή όχι κατηγορητήρια, θα δούμε ποιοι εμπλέκονται και ποιοι δεν εμπλέκονται”.

 

Πηγή:  Realfm 97,8