Συναγερμός! Καταρρίφθηκε τουρκικό στρατιωτικό ελικόπτερο στην Συρία!

Ένα τουρκικό στρατιωτικό ελικόπτερο καταρρίφθηκε κατά την διάρκεια της επιχείρησης με την κωδική ονομασία «κλαδί ελιάς» (σ.σ. οποία… ειρωνεία). Το ελικόπτερο καταρρίφθηκε στην επαρχία Χατάι, που βρίσκεται στα νοτιοανατολικά της Τουρκίας.

Την είδηση μεταδίδει το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua, επικαλούμενο δήλωση του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες.

Έξω φρενών ο Ερντογάν!

«Θα πληρώσουν το τίμημα γι’ αυτό». Αυτή ήταν η πρώτη αντίδραση του Ερτογάν μετά την δημοσιοποίηση της είδησης για την κατάρριψη του τουρκικού ελικοπτέρου.

Ο Τούρκος πρόεδρος, ωστόσο, δεν διευκρίνισε ποιους ακριβώς θεωρεί υπεύθυνους για την κατάρριψη του ελικοπτέρου.

Εκατοντάδες νεκροί στην Συρία την προηγούμενη εβδομάδα

Εδώ θα πρέπει να σημειωθεί πως οι βομβαρδισμοί της Συρίας και της Ρωσίας κατά περιοχών που ελέγχονται από τους αντάρτες στο συριακό έδαφος, είχαν ως συνέπεια τον θάνατο 230 αμάχων την προηγούμενη εβδομάδα.

Πρόκειται για ένα από τα πιο άγρια ξεσπάσματα βίας, στην διάρκεια της αιματηρής πολεμικής διαμάχης στην Συρία, ενώ είναι πιθανό να έχουν διαπραχθεί εγκλήματα πολέμου, δήλωσε σήμερα ο Ζέιντ Ράαντ αλ-Χουσείν, Ύπατος Αρμοστής του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.

Σύμφωνα με τον ίδιο αξιωματούχο, το γραφείο του έχει λάβει αναφορές, αλλά και βιντεοσκοπημένα στιγμιότυπα από την πιθανή χρήση “τοξικών αερίων” στις 4 Φεβρουαρίου, στην πόλη Σαρακέμπ της επαρχίας του Ιντλίμπ που βρίσκεται υπό τον έλεγχο των ανταρτών.

“Μετά από επτά χρόνια παράλυσης στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, η κατάσταση στην Συρία πρέπει να οδηγηθεί στο Διεθνές Δικαστήριο Εγκλημάτων Πολέμου, ενώ πρέπει να συντονιστούν οι προσπάθειες μεταξύ των εμπλεκόμενων χωρών για την επίτευξη της ειρήνης,” ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ζέιντ σε ανακοίνωσή του.

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ – ΜΠΕ