Η Ελλάδα ευχαριστεί τη Βικτώρια για την προώθηση της ελληνικής γλώσσας

Βικτώρια.- Τον πρωθυπουργό της Βικτώριας της Αυστραλίας Ντάνιελ Άντριους, για την απόφαση της κυβέρνησής του να διαθέσει αρχικά το ποσό των 150.000 δολαρίων για την εισαγωγή της ελληνικής γλώσσας σε 6 νηπιαγωγεία της Πολιτείας, ευχαρίστησε ο υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για τον Απόδημο Ελληνισμό, Τέρενς Κουίκ.

Σε δήλωσή του, μόλις πληροφορήθηκε την είδηση της σχετικής δέσμευσης του κ. Άντριους, (δημοσιεύθηκε αποκλειστικά στην πρώτη σελίδα του «Ν. Κόσμου» της Πέμπτης), ο κ. Κουίκ επεσήμανε πως το θέμα της στήριξης της ελληνικής γλώσσας είχε τεθεί από τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στην πρόσφατη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό της Βικτώριας στην Αθήνα, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Επίσης, ο υφυπουργός Εξωτερικών σημείωσε ότι κατά τη συνάντηση που είχε με τον κ. Άντριους τον Ιούνιο του 2017 στην Αυστραλία, όταν αναφέρθηκε στο γεγονός ότι η Βουλή των Ελλήνων ψήφισε ομόφωνα την καθιέρωση της Παγκόσμιας Ημέρας Ελληνικής Γλώσσας την 9η Φεβρουαρίου, «μου είχε απαντήσει ότι ανεξάρτητα με το τι θα κάνει η πολύ δραστήρια ελληνική κοινότητα, θα αναλάβει και ο ίδιος μία πολύ ουσιαστική πρωτοβουλία».

«Αυτό που ανακοίνωσε η κ. Μικάκου νομίζω ότι τα λέει όλα και δείχνει τα αποτελέσματα των προσπαθειών της κυβέρνησης και της ελληνικής διπλωματίας, με τη βοήθεια και της ομογένειας» υπογραμμίζει ο κ. Κουίκ.

Η σχετική δέσμευση του πρωθυπουργού της Βικτώριας της Αυστραλίας, κ. Άντριους, πραγματοποιήθηκε και κατά τη διάρκεια ειδικής εκδήλωσης στο Κοινοβούλιο της Βικτώριας, με την εκεί επίσκεψη του νέου γενικού προξένου της Ελλάδας στη Μελβούρνη Δημήτρη Μιχαλόπουλου, παρουσία ομογενών πολιτικών.

Μάλιστα την ημέρα εκείνη η κ. Μικάκου και ο κ. Δημόπουλος μίλησαν και στα ελληνικά στο πολιτειακό Κοινοβούλιο.

Πηγή neoskosmos.com/ Φωτογραφία: Από το Ελληνικό Φεστιβάλ της Lonsdale Street. Διακρίνονται από αριστερά: Ο Εργατικός βουλευτής Στηβ Δημόπουλος, η ομογενής πολιτειακή υπουργός Τζένη Μικάκου, ο πρόεδρος της Κοινότητας, Βασίλης Παπαστεργιάδης, ο αρχηγός του ομοσπονδιακού Εργατικού κόμματος, Μπιλ Σόρτεν και ο πολιτειακός υπουργός Πολυπολιτισμού, Ρόμπιν Σκοτ. Φώτο: Κ. Ντεβές