Οι έξι ομογενείς με τη μεγαλύτερη επιρροή στη Νότια Αυστραλία

Ξενοφών, Itsines, Κουτσαντώνης, Μάρας, Τσαπαλιάρης, Πατέτσος ανάμεσα στις 100 κορυφαίες προσωπικότητες της πολιτείας

Την πρώτη θέση στη λίστα των 100 προσωπικοτήτων που επηρεάζουν και αναμένεται να επηρεάσουν τα δρώμενα και το μέλλον της Νότιας Αυστραλίας, κατέκτησε ο ομογενής πρώην ομοσπονδιακός γερουσιαστής Νικ Ξενοφών, σύμφωνα με τη μεγαλύτερη εφημερίδα της Νότιας Αυστραλίας.

O αρχηγός του κόμματος SABEST αναμένεται να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στις πολιτειακές εκλογές του Μαρτίου, διεκδικώντας τη διακυβέρνηση της πολιτείας. Μάλιστα, σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, η δημοτικότητα του δημοφιλούς υποψηφίου έχει εκτοξευτεί στα ύψη, αναγκάζοντας ακόμα και τους πολιτικούς αναλυτές να σηκώσουν τα χέρια ψηλά αφού είναι η πρώτη φορά στα χρονικά της πολιτείας που η πολιτική κατάσταση είναι τόσο ρευστή ώστε ακόμα και οι ίδιοι να αδυνατούν να κάνουν προβλέψεις για το εκλογικό αποτέλεσμα.

«Εγώ νιώθω πως όλοι με κυνηγούν και είναι εναντίον μου αλλά πιστεύω πως ο κόσμος που επιλέγει να έρθει κοντά μου το κάνει γιατί ξέρει πως είμαι ειλικρινής και αυθεντικός και πως εργάζομαι σκληρά ώστε η πολιτεία μας να καταφέρει να σταθεί και πάλι στα πόδια της και να γνωρίσει την πρόοδο και την ευημερία που της αξίζει», δήλωσε στον «Νέο Κόσμο» ο Ξενοφών, ο οποίος φαίνεται να κρατά σε μεγάλο βαθμό το μέλλον της πολιτείας στα χέρια του.

Στην λίστα των 100 φιγουράρουν ακόμα η διεθνούς φήμης γυμνάστρια Kayla Itsines, η οποία τα τελευταία εννέα χρόνια έχει καταφέρει να χτίσει την αυτοκρατορία της δημιουργώντας τον δικό της οδηγό άθλησης και διατροφής με τη βοήθεια των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Σήμερα η Itsines που βρέθηκε στην έβδομη θέση της λίστας, έχει σχεδόν 9 εκατομμύρια διαδικτυακούς φίλους στο Instagram και 17 εκατομμύρια στο Facebook και τα τελευταία χρόνια, εκτός από τη δραστηριότητα της στην Αυστραλία, πραγματοποιεί ταξίδια στην Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου διοργανώνει αθλητικές εκδηλώσεις προκειμένου να συναντηθεί με τους διαδικτυακούς της φίλους και να γυμναστεί μαζί τους.

Με το «φαινόμενο Itsines» ασχολήθηκε σε αφιέρωμά της και η αμερικανική εφημερίδα New York Times, η οποία χαρακτήρισε τη νεαρή ομογενή επιχειρηματία ως το μεγαλύτερο αστέρι του fitness στο Instagram και την κατέταξε μέσα στους 30 ανθρώπους με τη μεγαλύτερη διαδικτυακή επιρροή στο κόσμο, αφού τη δουλειά και τις συμβουλές της ακολουθούν εκατομμύρια γυναίκες σε όλο τον πλανήτη καθώς και γνωστά μοντέλα και αστέρες του Χόλιγουντ.

Λίγο πιο κάτω, και συγκεκριμένα στη θέση 22, βρέθηκε ο πολιτειακός υπουργός οικονομικών Τομ Κουτσαντώνης, ο οποίος αναμένεται να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην πορεία της πολιτείας ιδιαίτερα μετά τις εκλογές. Ο Κουτσαντώνης έχει βρεθεί πολλάκις στο στόχαστρο λόγω της θέσης που κατέχει στην κυβέρνηση Weatherill, ενώ έχει ουκ ολίγες φορές δεχτεί σκληρή κριτική για την πολιτική που ακολουθεί κυρίως σε θέματα που αφορούν την αύξηση του ποσοστού ανεργίας στη Νότια Αυστραλία καθώς και το ενεργειακό.

Παρόλα αυτά, ο ομογενής πολιτικός είναι αρκετά δημοφιλής ενώ παραμένει ένθερμος υποστηρικτής του ελληνισμού γι’ αυτό και είναι ιδιαίτερα αγαπητός μέσα στους κόλπους της ελληνικής παροικίας, αν και πολλοί αντίπαλοί του τον κατηγορούν πως δε διστάζει να παραχωρήσει ποσά χιλιάδων δολαρίων σε κοινοτικούς και θρησκευτικούς οργανισμούς κερδίζοντας έτσι την εύνοια των ψηφοφόρων του.

Στη περιβόητη λίστα των «100», που επέλεξαν δημοσιογράφοι και συντάκτες της εφημερίδας The Advertiser, την 37η θέση κατέκτησε ο μεγιστάνας ακινήτων Θεοφάνης Μάρας, ο οποίος στο παρελθόν είχε διατελέσει και πρόεδρος της Ελληνικής Ορθόδοξης Κοινότητας Νότιας Αυστραλίας.

«Εξεπλάγην για να είμαι ειλικρινής αλλά σίγουρα με τιμά αυτή η διάκριση», δήλωσε στον «Νέο Κόσμο» ο ομογενής επιχειρηματίας.

«Στόχος δικός μου όλα αυτά τα χρόνια είναι να συμβάλλω στην πρόοδο της πολιτείας μας και να βοηθώ όπου και όσο μπορώ με ειλικρίνεια και χωρίς προσωπικές σκοπιμότητες».

Ο επιχειρηματίας Σπύρος Τσαπαλιάρης, ιδιοκτήτης των πολυβραβευμένων IGA σουπερμάρκετ στον κόσμο και η πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εθνικών Κοινοτήτων και σύζυγος του πρώην ομογενή υπουργού Νικόλαου Μπόλκα, Μαίρη Πατέτσος, κατέκτησαν την 47η και την 75η αντίστοιχα στην περίφημη λίστα των 100 ανθρώπων που επηρεάζουν και αναμένεται να επηρεάσουν το μέλλον της Νότιας Αυστραλίας.

«Δεν είχα την παραμικρή ιδέα αλλά με τιμά που με συμπεριέλαβαν στη λίστα αυτή», λέει η Μαίρη Πατέτσος στον «Νέο Κόσμο».

«Αντικειμενικός στόχος είναι μέσα από τη δουλειά μου και εγώ να συμβάλλω όπως και όσο μπορώ στην κοινωνική και πολιτική ευημερία της πολιτείας μας αλλά και σε ομοσπονδιακό επίπεδο να βοηθήσω στην αφομοίωση των νέων μεταναστών που στρέφονται στην Αυστραλία για να εξασφαλίσουν ένα καλύτερο μέλλον.

«Η Αυστραλία σε ένα μεγάλο ποσοστό της δημιουργήθηκε και συντηρείται από μετανάστες εμπόρους, επιχειρηματίες και τεχνίτες και μέσα από τη δουλειά που κάνουμε, στόχος είναι να βοηθήσουμε ώστε να αναγνωριστεί η συμβολή τους στην πολυπολιτισμική ζωή της Αυστραλίας και να τους ενθαρρύνουμε να συμβάλλουν κι εκείνοι με τη σειρά τους στην οικονομική ευημερία της Αυστραλίας σε όλα τα επίπεδα», καταλήγει η ομογενής.

neoskosmos.com

Φωτογραφία: Η Μαίρη Πατέτσος.