Ρουσόπουλος: Φοβάμαι την ουδετερότητα των συμμάχων μας στα Ίμια

Αθήνα.- Την εκτίμηση ότι επεισόδιο με τους Τούρκους στα Ίμια δεν ήταν τυχαίο, και ότι οι Τούρκοι ήθελαν να βυθίσουν το σκάφος του ελληνικού λιμενικού, εξέφρασε μέσω του ΣΚΑΪ ο Θεόδωρος Ρουσόπουλος. «Αποφύγαμε μια πολύ μεγάλη κρίση στο ‘’παρά πέντε’’ λόγω της ικανότητας του ελληνικού πλοίου» επισήμανε.¨

Όπως εξήγησε, η τουρκική ακταιωρός Ελπίδα θέλησε να διαβολίσει το Γαύδος και αυτό είναι σαφές, «Το τουρκικό σκάφος ζυγίζει 1.700 τόνους το ελληνικό το ¼, είχε στόχο να το βυθίσει» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Φοβάμαι τη μέχρι στιγμής ουδετερότητα των ΗΠΑ, ελπίζω στην επίσκεψη του αμερικανού υπουργού Εξωτερικών Ρεξ Τίλερσον στην Άγκυρα να το αλλάξει αυτό» τόνισε, ενώ πρόσθεσε ότι δεν του αρέσει και η σιωπή της Ρωσίας, τη στιγμή που έγινε παρέμβαση του ρώσου υπουργού Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ για το Σκοπιανό. «Στο Αφρίν της Συρίας οι Ρώσοι άφησαν τους Τούρκους να φτάσουν στην πόλη» επισήμανε.

Δεν είναι βέβαιο, πρόσθεσε, ότι οι Τούρκοι θέλουν να μπουν στην ΕΕ, θέλουν να την απομυζούν.

Ο κ. Ρουσόπουλος επικαλέστηκε και τη θεωρία των «δυόμιση πολέμων», έναν στη Σύρια, τον άλλο στο Αιγαίο και τον ‘’μισό’’ με τους Κούρδους.

Διηγήθηκε δε συνάντηση του με τον Σουλειμάν Ντεμιρέλ στην οποία τον ρώτησε ως δημοσιογράφος αν με την εκλογή του ως πρόεδρος θα βελτιωθούν οι ελληνοτουρκικές σχέσεις. «εσείς οι Έλληνες κάνετε πάντα το ίδιο λάθος… Νομίζετε ότι αλλάζουμε εξωτερική πολιτική ανάλογα με τις κυβερνήσεις μας» του απάντησε ο Ντεμιρέλ.

Πηγή: skai.gr