Έρευνα: Πόσοι άνθρωποι τσεκάρουν κρυφά το κινητό του συντρόφου τους;

Είναι μία από εκείνες τις κινήσεις τις αρκετά αδιάκριτες και ριψοκίνδυνες. Δεν λέω «συνήθειες» γιατί αυτό θα υπαγόρευε ότι μιλάμε για κάτι που επαναλαμβάνεται, αν και μεταξύ μας ό,τι κάνεις μια φορά, ξαναγίνεται με λιγότερη προσπάθεια. Ψάξιμο στο κινητό του/της συντρόφου, αυτή η μάστιγα.

Το αν είναι σωστό ή λάθος το ξέρεις, δεν χρειάζεται να ξεδιπλωθούν επιχειρήματα. Όπως επίσης και το ότι η γνωστή ρήση «όποιος ψάχνει, βρίσκει», απαντάται σχεδόν πάντα σ’ ένα κινητό που ανοίγει για ψαχούλεμα. Δεν ψάχνεις το τηλέφωνο του υδραυλικού, ύποπτα μηνύματα και περίεργες κινήσεις αναζητάς. Δεν τις εύχεσαι, αλλά πας γυρεύοντας να πληγωθείς ή να γεμίσεις τ’ αυτιά σου με ψύλλους. Εννοείται πως δεν είσαι το μόνο καχύποπτο ή απλά πονηρό πλάσμα εκεί έξω. Υπάρχουν κι άλλοι.

Η ιστοσελίδα therooster.com έχει πραγματοποιήσει μία μεγάλη έρευνα γύρω από το σεξ και τις σχέσεις έθεσε το ερώτημα: «Τσεκάρετε το κινητό του/της όταν δεν είναι μπροστά»;

Το 56,2% απάντησε πως δεν το έχει κάνει ποτέ γιατί δεν υπάρχει χρόνος για τέτοια πράγματα. Πολυάσχολο και υπεράνω ομολογουμένως, αλλά με το κεφάλι του ήσυχο. Στον αντίποδα ένα 18% που απαντάει πως υποκύπτει σ’ αυτόν τον τοξικό πειρασμό, «μερικές φορές, όταν το τηλέφωνο είναι ξεκλείδωτο». Τέλος ένα 14% που πολύ συνειδητά πατάει τον κωδικό και μπαίνει όταν ο κάτοχος του τηλεφώνου πάει στην τουαλέτα και κάνει το σφάλμα να απομακρυνθεί, για να τσεκάρει αν το έτερον του ήμισυ είναι φρόνιμο ή απλά κάπως έξυπνο ώστε να σβήσει ό,τι δεν πρέπει να δει κανείς. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα μάλιστα, δύο συμμετέχοντες δήλωσαν πως είναι αδύνατον να ψάξουν το κινητό του συντρόφου τους από τη στιγμή που είναι ζευγάρι κι έχουν ένα τηλέφωνο το οποίο μοιράζονται.

Ladylike.gr