Μηνύματα για τα Πέντε χρόνια « PanHellenic Post»

Αθήνα.- Όπως είχαμε προαναγγείλει ήδη απ΄τις 12 Φεβρουαρίου, ημέρα που η Ιστοσελίδα μας,  Panhellenic Post,  συμπλήρωσε πέντε χρόνια παρουσίας και καθημερινής ειδησεογραφικής κάλυψης στο χώρο του Διαδικτύου, παραθέτουμε σήμερα τα ευχετήρια μηνύματα που λάβαμε και για τα οποία είμαστε ευγνώμονες προς τους αποστολείς τους.

Είμαστε ευγνώμονες όχι μόνο διότι μας τιμούν με την παρουσία τους εδώ, αλλά και διότι μέσα από τα μηνύματά τους –περιωνύμων  θεσμικών παραγόντων, αλλά και  απλών φίλων αναγνωστών, διακρίνουμε ψήγματα αναγνωρίσεως του μόχθου, της αγωνίας και της έγνοιας μας να είμαστε κυρίως και πρωταρχικώς ωφέλιμοι  στον Οικουμενικό Ελληνισμό.  Πληροφορώντας, ενημερώνοντας και ψυχαγωγώντας.

Να είμαστε όχι αντικειμενικοί –αυτό το έχουμε πολλάκις ξεκαθαρίσει- αλλά να υπηρετούμε, όσο μπορούμε, την έντιμη δημοσιογραφία. Έτσι όπως μας τη δίδαξε ο αλησμόνητος Μπάμπης Μαρκέτος, ο επί 30 χρόνια εκδότης-διευθυντής του Εθνικού Κήρυκος της Νέας Υόρκης (1947-1977). Ο σημαντικότερος μέχρι σήμερα δημοσιογράφος του Απόδημου Ελληνισμού, κατά γενική αναγνώριση.

Μας έλεγε:  Να μην είσαι αντικειμενικός. Και να το μπορείς, πράγμα εξαιρετικά δύσκολο, δεν το χρειάζεσαι. Ούτε εσύ, ούτε οι αναγνώστες σου. Να γράφεις ό,τι ξέρεις για τις δύο πλευρές. Και δίπλα να λες τη Γνώμη σου. Αυτό είναι έντιμη δημοσιογραφία. Άσε τον αναγνώστη να μορφώσει τη δική του άποψη.  Αλλά δώσε του εσύ να καταλάβει καθαρά ποια είναι η δική σου καλοπροαίρετη  θέση. Ο αναγνώστης νιώθει ασφαλής όταν ξέρει που βρίσκεται. Συμφωνεί δεν συμφωνεί μαζί σου.

 Στο βαθμό που ενδεχομένως το πετυχαίνουμε αυτό, οφείλεται, υποθέτουμε, το γεγονός ότι μετράμε μόνον φίλους.  Ακόμη και της αντίθετης από τη δική μας άποψης…

Ο αγώνας δεν είναι εύκολος. Γίνεται  σκληρότερος όταν δεν συντρέχουν όλες οι απαραίτητες προϋποθέσεις. Είναι, όμως, πραγματικά πολύ ωραίο να συνδιαλέγεσαι με την Ομογένεια. Είναι αυτό που λένε: Αξίζει τον κόπο

Σας ευχαριστούμε από καρδιάς όλους.

Χρήστος Μαλασπίνας

 

ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΣΤΗΝ PANHELLENIC POST

 

Χαιρετισμός ΥΦΥΠΕΞ, Τέρενς Κουίκ,

για τα 5 χρόνια κυκλοφορίας

της Panhellenic Post

 

Μήνυμα του Γενικού Διευθυντή

της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού

Μιχάλη Κόκκινου

 

Μήνυμα Γενικού Γραμματέα της Νέας Δημοκρατίας,

Κώστα Τσιάρα

για τα 5 χρόνια της Panhellenic Post

Με ευρύτατη απήχηση στον Ελληνισμό των 5 Ηπείρων, η Panhellenic Post έχει καταγράψει το δικό της θετικό πρόσημο στον πλουραλισμό στα μέσα ενημέρωσης που απευθύνονται στην Ομογένεια. Και έχει καταξιωθεί ως το πλέον αξιόπιστο μέσο έγκαιρης και έγκυρης ενημέρωσης όλων των Ελλήνων της Διασποράς.

Tολμώντας την απροκατάληπτη φιλοξενία απόψεων από όλες τις πλευρές του πολιτικού φάσματος, η Panhellenic Post έχει ήδη κερδίσει το στοίχημα της αντικειμενικότητας.

Πάνω από όλα όμως, η Panhellenic Post και οι συντελεστές του, επιτελούν με αυταπάρνηση μια σημαντική εθνική αποστολή, που δεν μπορεί και δεν πρέπει να παραγνωρίζεται. Την Εθνική Αποστολή να διατηρήσουν ισχυρούς τους δεσμούς των μελών της Ελληνικής Ομογένειας μεταξύ τους, αλλά και των Ελληνικών Κοινοτήτων του Εξωτερικού με την μητέρα πατρίδα. Με τις παραδόσεις της, τις αξίες της, αλλά και την οικονομική και πολιτική της ζωή.

Έχοντας προσωπική αντίληψη από την θητεία μου στο Υπουργείο Εξωτερικών, είμαι βέβαιος ότι η Panhellenic Post δικαίως έχει καταξιωθεί στη συνείδηση των Αποδήμων ως η γνήσια φωνή του Ελληνισμού του Εξωτερικού στο Μητροπολιτικό Κέντρο.

Με την ίδια προσήλωση στις σταθερές αρχές για σφαιρική, έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση των Ομογενών, και με απαρέγκλιτη αφοσίωση στις ίδιες αξίες της αντικειμενικότητας, είναι βέβαιο ότι οι αναγνώστες του Panhellenic Post θα γιορτάσουμε πολλές ακόμα πενταετίας για το πιο δυναμικό portal του Ομογενειακού Ελληνισμού.

\

Μήνυμα του Βουλευτή της  Ν.Δ Β΄ Θεσσαλονίκης

και  Αν. Τομεάρχη Εξωτερικών, Απόδημου Ελληνισμού,  

Σάββα Αναστασιάδη

Φίλε Χρήστο,

Με την ευκαιρία της συμπλήρωσης πέντε χρόνων δημιουργικής παρέμβασης στην ενημέρωση ,της ηλεκτρονικής εφημερίδας σου « PanHellenicPost.com», σε συγχαίρω για την προσπάθεια και εύχομαι ολόψυχα να συνεχίσεις με το ίδιο πάθος και συνέπεια και να δικαιώνεσαι συνεχώς από το αναγνωστικό κοινό.

Το διαδίκτυο είναι στις μέρες μας ο πιο άμεσος τρόπος ενημέρωσης και η «PanHellenicPost.com» απέδειξε ότι μία ηλεκτρονική εφημερίδα μπορεί να αποτελέσει εναλλακτική και αξιόπιστη φωνή, να στηρίζει και να προωθεί τα Ελληνικά θέματα αλλά και τη δραστηριότητα της Ομογένειας.

Θερμά συγχαρητήρια και καλή δύναμη για την συνέχεια.

Σάββας Αναστασιάδης

Βουλευτής Ν.Δ Β΄ Θεσσαλονίκης

Αν. Τομεάρχης Εξωτερικών, Απόδημου Ελληνισμού

 

Μήνυμα του Βουλευτή Β’ Αθήνας,

Επικεφαλής Τομέα Εξωτερικών Νέας Δημοκρατίας, 

Γιώργου Κουμουτσάκου

 

Φίλε Κύριε Μαλασπίνα,

Θα ήθελα να συγχαρώ την Panhellenic Post με αφορμή συμπλήρωση 5 χρόνων παρουσίας της στη διαδικτυακή ενημέρωση και να ευχηθώ να παραμείνει φορέας δυναμικής και συνεπούς ενημέρωσης των Ελλήνων σε ολόκληρο τον κόσμο.

Με την αφορμή, να προσθέσω ότι η ορθή και έγκυρη ενημέρωση των Ελλήνων της Διασποράς είναι μείζονος σπουδαιότητας καθώς αποτελούν ένα από τα πιο ζωντανά κύτταρα του συνολικού σώματος του Ελληνισμού.

Εκείνο που οφείλουμε να αντιληφθούμε είναι ότι όλοι –όπου και να βρισκόμαστε ανά τον κόσμο- είμαστε σάρκα από το σώμα της Ελλάδας. Και αυτό που μας ενώνει είναι η υπερηφάνεια για τις κατακτήσεις της αξιακής παράδοσης του Ελληνισμού.

Και σαφώς και δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι μόνον πορευόμενοι μαζί μπορούμε να εξασφαλίσουμε την διαχρονικότητα του κοινού μας μέλλοντος.

Φιλικά,

Γιώργος Κουμουτσάκος

Βουλευτής Β’ Αθήνας

Επικεφαλής Τομέα Εξωτερικών Νέας Δημοκρατίας

 

Μήνυμα του  Peter Katsambanis,

Προέρου της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελλήνων

(Πα.Δ.Ε.Ε.  WHIA) 

Dear Christos and the team at Panhellenic Post,

Congratulations on the 5th anniversary of Panhellenic Post. In five short years, your site has become a fantastic bridge between Hellas and the Hellenic diaspora.

You help to bring us up-to-date news from both Greece and from every corner of the globe where Greeks are active in their local communities. Your opinion pieces are always well considered, fair and balanced, and provide an interesting perspective on events in Greece and across the world.

In five short years Panhellenic Post has become a must-read site for anyone who wants to be fully informed on issues affecting Greece, Greeks and the diaspora.

On behalf of the board of the World Hellenic Inter-Parliamentary Association, I congratulate you on your success so far and wish you all of the very best in the many years ahead. Keep up the good work.

Kind regards,

Peter Katsambanis

President – WHIA.

Member for Hillarys Parliament of Western Australia

 

Αγαπητέ Χρήστο και συνεργάτες της PHP

Συγχαρητήρια για την 5η επέτειο της Panhellenic Post.  Μέσα σε πέντε μόλις  χρόνια, ο ιστότοπός σας έχει γίνει μια φανταστική «γέφυρα» μεταξύ της Ελλάδας και της ελληνικής διασποράς.

Μας βοηθάτε με το να μας μεταφέρετε επίκαιρα νέα τόσο από την Ελλάδα όσο και από κάθε γωνιά της υφηλίου, όπου οι Έλληνες ζουν και δραστηριοποιούνται στις τοπικές τους κοινότητες. Τα Άρθρα «γνώμης» είναι πάντοτε σωστά, δίκαια και ισορροπημένα και παρέχουν μια ενδιαφέρουσα άποψη για τα γεγονότα στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο.

Μέσα σε μόλις  πέντε χρόνια, η Panhellenic Post έχει γίνει ένα site που πρέπει απαραιτήτως να διαβάσουν όσοι  θέλουν να είναι πλήρως ενημερωμένοι για θέματα που αφορούν την Ελλάδα, τους Έλληνες και τη διασπορά.

Εκ μέρους του διοικητικού συμβουλίου της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού (παΔΕΕ),  σας συγχαίρω για την επιτυχία σας μέχρι στιγμής και σας εύχομαι ό, τι καλύτερο τα επόμενα πολλά  χρόνια.  Συνέχισε την καλή δουλειά.

Θερμούς χαιρετισμούς,

Peter Katsambanis

President – WHIA.

Member for Hillarys Parliament of Western Australia

 

Μήνυμα του Σωτήρη Δελή,  

Μέλους της Σουηδικής Βουλής 

Μέλους της Επιτροπής των Εξωτερικών υποθέσεων της Βουλής

 

Αγαπητέ κ Μαλασπίνα,

Θερμά συγχαρητήρια για τα πεντάχρονα της Panhellenic Post και την σημαντική σας προσφορά σε ζητήματα ποιοτικής δημοσιογραφίας στην γενέτειρά μας, πράγμα που σας καθιστά από τις λίγες εκείνες φωνές που σταθερά και δυνατά αναδεικνύουν σημαντικά θέματα και κάνουν επίκαιρες αναλύσεις για την χώρα μας και τα ξενιτεμένα παιδιά της.

Σαν εκπρόσωπος και μέλος του Δ.Σ. της Πα.Δ.Ε.Ε και των περισσοτέρων του ενός εκατομμυρίου Ελλήνων που ζουν και εκπροσωπούν επάξια τη χώρα καταγωγής τους στην ευρωπαϊκή Ήπειρο, παρακαλώ δεχτείτε τις ευχές και την παρότρυνσή μας για συνέχιση του έργου σας.

Συγχαρητήρια σε σας και τους συνεργάτες σας και πάντα επιτυχίες.

Σωτήρης Δελής

Μέλος της Σουηδικής Βουλής

Μέλος της Επιτροπής των Εξωτερικών υποθέσεων της Βουλής

 

 Νίκος Σουτόπουλος
Δάσκαλος-Δημοσιογράφος

 

Νίκος Αποστολόπουλος

π. Πρόεδρος της ένωσης Ευρυτάνων Αμερικής  το  ” Βελούχι “

 

Η Εθνωφελής δράση της Panhellenic Post, το ενδιαφέρον της για τους Απόδημους Έλληνες και τους Ομογενείς, μαζί με την άρτια κάλυψη των ειδήσεων από την Ελλάδα, την έχουν καταστήσει τη σημαντικότερη Ηλεκτρονική ομογενειακή εφημερίδα.  Παράλληλα, η σοβαρή και εμπεριστατωμένη αρθρογραφία του εκδότη της εφημερίδας, κ. Χρήστου Μαλασπίνα, αποτελεί πηγή έμπνευσης για τους αναγνώστες. Με σωστές επισημάνσεις, με δυναμική, αλλά ευπρεπή γραφή και, το σπουδαιότερο, με προτάσεις επί όλων των ζητημάτων που αφορούν την ομογένεια. Η Panhellenic Post συμπλήρωσε ήδη πέντε χρόνια αδιάλειπτης καθημερινής, παρουσίας στο Διαδίκτυο. Αποτελεί κεκτημένο της Ομογένειας. Η προσφορά της Panhellenic Post, στον εκτός Ελλάδος Ελληνισμό -και όχι μόνο-είναι ανεκτίμητη.

Εύχομαι να ακολουθήσουν πολλές όμοια επιτυχημένες πενταετίες και δεκαετίες προς όφελος του Ελληνισμού.

Νίκος Αποστολόπουλος

τέως πρόεδρος της ένωσης Ευρυτάνων Αμερικής  το  ” Βελούχι ”

N.C. USA

 

Μήνυμα του καθηγητή Γιάννη Κορίνθιου

π.  Προέδρου Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων και Αδελφοτήτων Ιταλίας (ΟΕΚΑΙ) 

Τώρα που γιορτάσαμε πανηγυρικά στη Νάπολη την πρώτη επίσημη ΄Παγκόσμια Ημέρα της Ελληνικής Γλώσσας και του Ελληνικού Πολιτισμού θέλω να ευχαριστήσω την Panhellenic Post,και τον εκδότη-διευθυντή Χρήστο Μαλασπίνα, που κράτησε ζωντανό και κάλυψε δημοσιογραφικά το θέμα όλα αυτά τα χρόνια με την αγωνιστική αρθρογραφία του.

Χρήστο, η συμβολή σου ήταν σημαντική.

Φέτος η Νάπολη έδειξε τον δρόμο για να καταστεί πράγματι αυτή η γιορτή ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ. Οι μαθητές των Ιταλικών Κλασσικών Λυκείων είχαν την ευκαιρία στη Νάπολη να συνεορτάσουν μαζί με μαθητές από Ελληνικά Σχολεία της Αττικής, του Κογκό και της Γερμανίας. Una giornata fantastica per gli studenti dei licei, μια αξέχαστη ημέρα για τους μαθητές των Ελληνικών Σχολείων (ΓΕΛ Πεύκης, ΓΕΛ Νέας Ιωνίας, Γυμνάσιου Λυκείου Μαραθώνα, ΓΕΛ Τήνου, Ελληνικού Σχολείου Βούπερταλ Γερμανίας, Ελληνικού Σχολείου Λουμπουμπάσι-Κογκό), una giornata storica per Napoli, μια ιστορική ημέρα για όλους μας, μια ωραία ημέρα για τη γλώσσα και τον πολιτισμό των Ελλήνων. Προχωράμε.

Ήδη ξεκινήσαμε τον προγραμματισμό της Ημέρας του 2019 σε συνεργασία με σχολεία από όλο τον κόσμο.

ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΗ. Κι εσύ, Χρήστο, στο πλευρό μας.

Να τα εκατοστίσει η PANHELLENIC POST. Η ηλεκτρονική εφημερίδα που στηρίζει τον Απόδημο Ελληνισμό!

Jannis Korinthios

(Univercita della Calabria)

Coordinatore delle iniziative per la “Giornata Mondiale della linqua Greca”.

\

Μήνυμα του Δημοσθένη Τριανταφύλλου

Δ/ντή  του Ελληνικού Απογευματινού Σχολείςου
« Κωνσταντίνος και Σταμάτης Πολυχρόνης »

της Θείας Αναλήψεως FAIRVIEW NEW JERSEY

 

Αγαπητέ μας κε Μαλασπίνα

Ευχόμαστε οι Τρεις Ιεράρχες να σας καθοδηγούν και να σας προστατεύουν για τη συνέχιση του εθνωφελούς σας έργου.

Μόλις έμαθα για τα 6 χρόνια! Συγχαρητήρια και να συνεχίζετε τον δημοσιογραφικό σας αγώνα με επιτυχία. Ο Απόδημος Ελληνισμός σας χρειάζεται!

Δημοσθένης Τριανταφύλλου

Εκπαιδευτικός της Χρονιάς 2017

Dtrianta@aol.com

 

Μήνυμα του προέδρου Ελληνο-Κυπριακού

Ουγγρικού Συλλόγου Φιλία, Βασιλείου Σταματόπουλου

Αγαπητέ κύριε Μαλασπίνα,

Για την επιτυχημένη σου εφημερίδα  Panhellenic Post εύχομαι πάντα επιτυχίες και θέλω να σε ευχαριστήσω για την άψογή συνεργασία μας.

Βασίλειος Σταματόπουλος

Πρόεδρος Ελληνικό Κυπριακού Ουγγρικού Συλλόγου Φιλίας

Βουδαπέστη

 

 

Χρυσόστομος Δήμου

Congratulations!!

Chris Dimoy

USA.

 

Mihalios Xilas

SYNHARITIRIA

POLLA SYNHARITIRIA>

Μιχαλιός Ξυλάς

Κύπρος

\

Κύριε ΜΑΛΑΣΠΙΝΑ- ΝΑ ΤΑ ΕΚΑΤΟΣΤΙΣΕΙ Η Panhellenic Post.com ,  να είστε γερός και εσείς να την υποστηρίζετε!

 Με εκτίμηση

 Αναστασία

Γιώργος Δήμας

Διαχειριστής ΕΔΩ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ

Χρίστο συγχαρητήρια

Καλή συνέχεια καλές επιτυχίες

Με εκτίμηση

Γιώργος Δήμας

Αλεξάνδρεια Αιγύπτου

 

 

 

 

 

Σχόλια Facebook

Website Comments

  1. Γιαννης Κύαρισσιδης
    Απάντηση

    Συγχαρητήρια για την επέτειο των πέντε χρόνων από την έκδοση της Panhellenic Post
    Γνωρίζω εδώ και πολλά χρόνια τον Χρήστο Μαλασπινα και τον δύσκολο αγώνα του να φέρει τα προβλήματα των αδελφών μας άπο κσθε γωνία της γης στο Ελληνικό κέντρο και αντίστροφα τα προβλήματα της πατρίδας σ αυτους καθιστώντας τους ομογενείς μας αρωγούς Είναι ένας δύσκολος αγώνας που από τα μηνύματα που διάβασα αναγνωρίζεται άο όλους Συχαρητηρια και πάλι Χρήστο συνέχισε τον ωραίο σου αγώνα

Σχολιάστε