Θέμα Κουρουμπλή και μίας κάλπης έθεσε η ΝΔ στη συνεδρίαση για τη Novartis

Αθήνα.- Θέμα πιθανής ευθύνης του Παναγιώτη Κουρουμπλή στην υπόθεση Novartis και μίας κάλπης έθεσε ευθέως η Νέα Δημοκρατία στην έναρξη της συνεδρίασης της Ολομέλειας της Βουλής, ασκώντας σκληρή κριτική στην πρόταση για 10 κάλπες που έχει καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Νίκος Δένδιας, κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι προωθώντας μοντέλο δέκα καλπών εμποδίζει εσκεμμένα τη διεύρυνση της έρευνας σε άλλα πολιτικά πρόσωπα, όπως ο κ. Κουρουμπλής, κάνοντας λόγο για απόπειρα «αμνήστευσης» και «προστασίας» του πρώην υπουργού Υγείας.

Αντίθετα, τόνισε, η λύση της μίας κάλπης θα οδηγήσει στη συγκρότηση προανακριτικής επιτροπής η οποία θα εξετάσει την ουσία της υπόθεσης Novartis, χωρίς να περιορίζεται στα 10 πολιτικά πρόσωπα στα οποία έχουν αναφερθεί οι προστατευόμενοι μάρτυρες.

Το μοντέλο των δέκα καλπών, επισήμανε ο κ. Δένδιας, συνιστά μία «απολύτως απαράδεκτη» απόπειρα σπίλωσης μελών της αντιπολίτευσης, προειδοποιώντας ότι η ΝΔ θα έχει εντονότατη αντίδραση εάν η Βουλή επιμείνει σε αυτή τη λύση.

Επισήμανε πως η Ολομέλεια μπορεί και πρέπει να αποφασίσει η ίδια πόσες κάλπες θα στηθούν, διευκρινίζοντας ότι το σώμα δεν δεσμεύεται από την απόφαση της Διάσκεψης των Προέδρων για δέκα κάλπες.

Για «πρόταση συγκάλυψης» ώστε να προστατευτεί ο κ. Κουρουμπλής έκανε λόγο ο βουλευτής της ΝΔ Μάκης Βορίδης, μιλώντας μετά τον κ. Δένδια.

Κατήγγειλε ακόμα ότι η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ είναι επίσης «πρόταση σκευωρίας» καθώς έχει τεράστια κενά όσον αφορά τα αδικήματα που προσάπτονται στα δέκα πολιτικά πρόσωπα και βασίζεται σε καταγγελίες «κουκουλοφόρων μαρτύρων».

Να αποδομήσουν το σκεπτικό της ΝΔ 
όσον αφορά τον αριθμό των καλπών επιχείρησαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Βούτσης και Δημήτρης Παπαγγελόπουλος.

Ο κ. Βούτσης υποστήριξε ότι δεν μπορεί να στερηθεί από κανένα εκ των 10 αναφερόμενων προσώπων το δικαίωμα να μην είναι στην πρόταση για την προανακριτική, καθώς απαιτούνται 151 ψήφοι.

Ο κ. Παπαγγελόπουλος αντέτεινε ότι η ψηφοφορία για τη σύσταση της προανακριτικής επιτροπής πρέπει να αφορά τα συγκεκριμένα δέκα πολιτικά πρόσωπα, καθότι η υπόθεση δεν  αφορά γενικώς πράξεις.

Πηγή: http://www.skai.gr/news/politics/article/367308/thema-kouroubli-kai-mias-kalpis-ethese-i-nd-sti-sunedriasi-gia-ti-novartis/#ixzz57jOG6T2p
Follow us: @skaigr on Twitter | skaigr on Facebook