Άρχισαν οι χειρονομίες “καλής θέλησης” της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ προς τα Σκόπια!

Αθήνα.– Την υποστήριξη της ελληνικής κυβέρνησης στην υποψηφιότητα της ΠΓΔΜ για ένταξη στην EUSAIR (Στρατηγική της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Περιφέρεια Αδριατικής – Ιονίου) ανακοίνωσε με επιστολή του ο Γιώργος Κατρούγκαλος. 

Συγκεκριμένα, με την επιστολή του προς τους συναρμόδιους Επιτρόπους Διεύρυνσης Γιοχάνες Χαν και Περιφερειακής Πολιτικής Κορίνα Κρέτσου, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών γνωστοποιεί την πρόθεση της Ελλάδας να υποστηρίξει την υποψηφιότητα της ΠΓΔΜ στην EUSAIR.

Σημειώνεται ότι στην εν λόγω Στρατηγική συμμετέχουν ήδη οι: Ελλάδα, Ιταλία, Σλοβενία, Κροατία, Σερβία, Μαυροβούνιο, Αλβανία και Βοσνία και Ερζεγοβίνη.

H συνεργασία υλοποιείται μέσω τεσσάρων πυλώνων, οι οποίοι αφορούν την Γαλάζια Ανάπτυξη, την Συνδεσιμότητα (Μεταφορές και Ενέργεια), το Περιβάλλον και τον Τουρισμό.

Η απόφαση της Αθήνας φαίνεται ότι αποτελεί ανταπόδοση της «κίνησης καλής θέλησης» της κυβέρνησης των Σκοπίων με τη μετονομασία του αεροδρομίου και της λεωφόρου της χώρας από «Αλέξανδρος ο Μέγας».

«Κανείς δεν κάνει διαπραγματεύσεις για τα Ίμια. Κάνουμε διαπραγματεύσεις για άλλα θέματα. Αν κάνουμε διαπραγματεύσεις για τα Ίμια θα είμαστε για εσχάτη προδοσία» σχολίασε στο μεταξύ από τη Βουλή ο κ. Κατρούγκαλος.

«Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα προτείνει στα κράτη-μέλη σύντομα, πιθανότατα έως το καλοκαίρι, την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Αλβανία και τη ‘’Μακεδονία’’» επισημαίνει ο Γιοχάνες Χαν, αρμόδιος Επίτροπος για τη Διεύρυνση, στην γερμανική εφημερίδα Die Welt.

Πηγή: skai.gr