Έφοδος των εισαγγελέων στη Novartis – Εντοπίστηκε νέα λίστα με γιατρούς που δωροδοκούσε

Αθήνα.- Νέα λίστα με περίπου 300 γιατρούς του δημοσίου και ιδιώτες οι οποίοι φέρονται να δωροδοκήθηκαν με ποσά από 1.000 έως 5.000 ευρώ την περίοδο Ιανουαρίου 2016-Ιανουαρίου του 2017 εντοπίστηκε σύμφωνα με πληροφορίες κατά την έφοδο των εισαγγελέων στη Novartis.

 Η νέα λίστα έρχεται να προστεθεί στους τουλάχιστον 4.000 γιατρούς που εντοπίστηκαν να έχουν λάβει «δώρα» από τη φαρμακοβιομηχανία τα τελευταία χρόνια προκειμένου να συνταγογραφούν προϊόντα της εταιρείας.

Η έρευνα των εισαγγελέων διαφθοράς που συνεχίζεται για τα μη πολιτικά πρόσωπα δείχνει με τα έως τώρα στοιχεία ότι η ζημία του Ελληνικού Δημοσίου από τις ανατιμήσεις της Novartis στα νοσοκομειακά φάρμακα είναι πολλαπλάσια από την αρχική εκτίμηση των 3 δισ. ευρώ (αφορά κυρίως τη ζημιά του ΕΟΠΥΥ).

Παράλληλα, σύμφωνα πάντα με πληροφορίες, ξεκίνησε νέος κύκλος καταθέσεων των προστατευόμενων μαρτύρων , με έναν εξ αυτών να έχει ήδη καταθέσει στους εισαγγελείς προσκομίζοντας νέα στοιχεία για την υπόθεση.

Άδωνις Γεωργιάδης

Την έφοδο των εισαγγελέων στη Novartis, όπου εντοπίστηκε νέα λίστα με περίπου 300 γιατρούς του δημοσίου και ιδιώτες που φέρονται να δωροδοκήθηκαν με ποσά από 1.000 έως 5.000 ευρώ την περίοδο Ιανουαρίου 2016-Ιανουαρίου του 2017 σχολίασε μέσω Twitter ο Άδωνις Γεωργιάδης.

«Τι δηλαδή συνέχιζαν οι γιατροί να λαδώνονται από τη Novartis και επί ΣΥΡΙΖΑ;;;», έγραψε μεταξύ άλλων ο αντιπρόεδρος της ΝΔ και πρόσθεσε: «Πέφτω από τα σύννεφα! Ποιος θα αναλάβει τώρα την πολιτική ευθύνη «κύριε» Τσίπρα;».

Δείτε το tweet του Άδωνι Γεωργιάδη: