Ντιναμό Κιέβου – ΑΕΚ: Κρίμα κι άδικο! Αήττητος αποκλεισμός

Η ΑΕΚ ήταν καταπληκτική στην Ουκρανία. Χόρεψε την Ντιναμό Κιέβου κι απέδειξε ότι είναι πολύ καλύτερη ομάδα απ’ αυτή, ωστόσο δεν κατάφερε να πετύχει το «χρυσό» γκολ κι έτσι οι Ουκρανοί έκλεψαν… την πρόκριση για τους «16» του Europa League. Μια στιγμή αδράνειας στο πρώτο ματς (1-1) ήταν αρκετή για να ακυρώσει τρία ημίχρονα απόλυτης κιτρινόμαυρης κυριαρχίας. Ετσι, η ΑΕΚ του Μανόλο Χιμένεθ έγινε η πρώτη ομάδα που μένει εκτός συνέχειας μετά από δέκα συνεχόμενους αγώνες χωρίς ήττα.

Ο αγώνας

Η ΑΕΚ κυριάρχησε απόλυτα στον αγωνιστικό χώρο του Ολιμπίνσκι στο πρώτο μέρος, περιορίζοντας την Ντιναμό Κιέβου σε παθητικό ρόλο. Η Ένωση αναζητούσε ένα γκολ που θα την βάλει γερά στο κόλπο της πρόκρισης, με την ομάδα του ΜανόλοΧιμένεθ να μπαίνει με το μαχαίρι στα δόντια και να χάνει μεγάλες ευκαιρίες για γκολ στα πρώτα λεπτά του αγώνα.

Μόλις στο 4′, ο Χριστουδουλόπουλος μπήκε επικίνδυνα από τα δεξιά, έκανε στη σέντρα, με τον Καντάρ να προλαβαίνει την τελευταία στιγμή τον Αραούχι, στέλνοντας με προβολή την μπάλα δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Μπόικο.

Δύο λεπτά αργότερα, ο Αραούχο βγήκε τετ-α-τετ με τον Μπόικο, αλλά ο τερματοφύλακας της Ντιναμό Κιέβου τον σταμάτησε. Ακολούθησαν δύο σουτ των Χριστοδουλόπουλο και Μπακασέτα, τα οποία βρήκαν σε ετοιμότητα και πάλι τον Μπόικο.

Η ΑΕΚ συνέχισε να έχει τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα και στο 24′ έχασε ακόμα μία μεγάλη ευκαιρία για γκολ. Σε εκτέλεση φάουλ του Μπακασέτα, ο Γκαρμάς μπερδεύτηκε με τον Μπόικο κι έστειλε την μπάλα προς την εστία της ομάδας του. Ο Μορόζιουκ, όμως, πρόλαβε να διώξει τον κίνδυνο πριν περάσει η μπάλα τη γραμμή.

Στο 27′ ήταν η σειρά της Ντιναμό Κιέβου να απειλήσει την εστία της ΑΕΚ.Έπειτα από εκτέλεση κόρνερ και κεφαλιά του Γκαρμάς, ο Αραούχο πρόλαβε λίγο πριν τη γραμμή να διώξει την μπάλα με το κεφάλι. Στο τελευταίο τέταρτο του ημιχρόνου, η ΑΕΚ είχε τον πρωταγωνιστικό ρόλο, αλλά δεν κατάφερε να απειλήσει ιδιαίτερα τους Ουκρανούς, οι οποίοι έπαιζαν για το μηδέν.

Ο ξέφρενος ρυθμός του πρώτου ημιχρόνου συνεχίστηκε και στο δεύτερο μέρος. Η ΑΕΚ μπήκε και πάλι με το πόδι τέρμα πατημένο στο γκάζι. Στο 50′ ο Μπόικο απέκρουσε εντυπωσιακά ένα εξαιρετικό σουτ του Μπακάκη, ενώ δευτερόλεπτα αργότερα χάθηκε η μεγαλύτερη ευκαιρία του αγώνα. Έπειτα από κόρνερ η μπάλα έφτασε στον Μασούντ, ο οποίος, όντας αμαρκάριστος, σούταρε σε κενή εστία κι έστειλε την μπάλα άουτ από το μισό μέτρο.

Στο 53′ ήταν η σειρά της Ντιναμό Κιέβου να χάσει μεγάλη ευκαιρία. Ο Μοράες μπήκε στην περιοχή, πλάσαρε ιδανικά τον Μπάρκα, αλλά ο Μπακάκης έσωσε το γκολ πάνω στη γραμμή. Στο 55′ η κεφαλιά του Καντάρ πέρασε λίγο άουτ, ενώ στο 60′ ο Σεπέλιεφ έκανε δυνατό σουτ, αλλά ο Μπάρκας μπλόκαρε.

Στο 63′ ο Μπόικο έβγαλε εντυπωσιακά ένα φάουλ του Χριστοδουλόπουλου, ενώ είχε απάντηση και στη σέντρα-σουτ του Μασούντ στο 69′. Στο 78′ ο Μοράες έκανε ένα εξαιρετικό πλασέ, αλλά είδε την μπάλα να περνά λίγο έξω από το αριστερί δοκάρι του Μπάρκα, ενώ στο 79′ ο Έλληνας τερματοφύλακας απέκρουσε σουτ του Τσιγκάνκοφ. Στο 84′ ο Μπάρκας νίκησε σε τετ-α-τετ τον Γκονζάλες. Στα τελευταία λεπτά, η ΑΕΚ πίεσε για το “χρυσό” γκολ, αλλά δεν το βρήκε κι αποκλείστηκε.

Οι συνθέσεις των ομάδων

ΝΤΙΝΑΜΟ ΚΙΕΒΟΥ (Αλεκσάντρ Χατσκέβιτς): Μπόικο, Κετζιόρα, Χατσερίδης Κάναάρ, Μορόζιουκ, Μπουγιάλσκι, Σεπέλιεφ (76΄ Μπεσέντιν), Γκονζάλες, Γκάρμας, Τσιγκάνκοφ, Ζούνιορ Μοράες (90+3΄ Σαπαρένκο)

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Μπάρκας, Γκάλο, Τσιγκρίνσκι, Λαμπρόπουλος, Μπακάκης, Σιμόες, Γαλανόπουλος (80΄ Αϊντάρεβιτς), Μασούντ, Μπακασέτας (70΄ Κλωναρίδης), Χριστοδουλόπουλος (74΄ Γιακουμάκης), Αραούχο