Εύη Καρακώστα: Από τα 7.000 του μισθού μας μένουν οι 2.000 ευρώ!

Αθήνα.- Για «ντόρο χωρίς λόγο» όσον αφορά το επίδομα ενοικίου μίλησε την Τετάρτη η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Εύη Καρακώστα, σημειώνοντας ότι η επίμαχη διάταξη για το επίδομα ενοικίου «δεν ήταν κακή».

«Σημασία έχει από εκεί και πέρα αν εμείς, ως άτομα πια, σε κρίσιμες περιόδους δεν το έχουμε ανάγκη, δεν υπάρχει λόγος να το παίρνουμε… Με αυτή την έννοια μπήκε το κριτήριο για την κ. Αντωνοπούλου και δεν νομίζω ότι πρέπει να απλωθεί διότι αύριο μπορεί να είναι μια άλλη κυβέρνηση και θα είναι άλλος υπουργός που πραγματικά θα το έχει ανάγκη. Δεν βρίσκω ότι είναι κακό» είπε σχετικά με την επίμαχη διάταξη που αφορά την επιδότηση διαμονής σε εξωκοινοβουλευτικούς υπουργούς. «Αν πραγματικά κάποιος δεν μπορεί οικονομικά, αλλά μπορεί πνευματικά να προσφέρει στο κράτος του δεν πρέπει να τον αποκλείουμε από την πολιτική ζωή του τόπου» είπε χαρακτηριστικά στον Real FM.

Σύμφωνα με την κ. Καρακώστα, από τα 7.000 ευρώ του μισθού που παίρνει ως βουλευτής καταλήγουν πολύ λιγότερα στην τσέπη της.

«Εγώ είμαι βουλευτής… Η ονομαστική αξία του μισθού μου είναι 7.000 ευρώ. Στην τράπεζα μπαίνουν 4.400, δίνουμε χρήματα στο κόμμα και φτάνουμε στις 3.000 ευρώ, η υπόλοιπη φορολογία είναι άλλο ένα χιλιάρικο, πας στα 2.000 ευρώ. Αν σκεφτείτε και τις υποχρεώσεις των βουλευτών -διότι αντιλαμβάνεστε ότι όταν μια τοπική μου οργάνωση δεν έχει να πληρώσει το ενοίκιο εγώ θα συνεισφέρω, και το απαιτούν κιόλας- όταν θα πάω σε μια εκδήλωση θα πάρω και λαχνούς, θα πληρώσω και το εισιτήριό μου, γενικά υπάρχει μια κοινωνική δράση λόγω της δραστηριότητάς μας. Άρα γίνεται πολύς ντόρος ειλικρινά χωρίς λόγο» σημείωσε η κ. Καρακώστα.

Στο μεταξύ σύμφωνα με τα parapolitika.gr το 2015 η κ. Καρακώστα είχε δηλώσει 55 ακίνητα.

Πηγή: skai.gr