Τα νέα μέλη της κυβέρνησης έδωσαν πολιτικό όρκο

Αθήνα.- Ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου και παρουσία του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα ορκίστηκαν στο Προεδρικό Μέγαρο τα νέα μέλη της κυβέρνησης. Τα νέα μέλη της κυβέρνησης έδωσαν πολιτικό όρκο.

Με τις αλλαγές καλύπτεται η θέση του υπουργού Οικονομίας, η οποία είχε μείνει κενή μετά την παραίτηση του Δημήτρη Παπαδημητρίου. Υπουργός αναλαμβάνει ο Γιάννης Δραγασάκης, ο οποίος παραμένει και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.

Τη θέση του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής αναλαμβάνει ο Δημήτρης Βίτσας.

Στη θέση του αναπληρωτή υπουργού Εθνικής Άμυνας που κατείχε έως σήμερα ο κ. Βίτσας, τοποθετείται ο Φώτης Κουβέλης.

Στο κυβερνητικό σχήμα εντάσσονται άλλα δύο εξωκοινοβουλευτικά πρόσωπα, πέραν του πρώην πρόεδρου της ΔΗΜΑΡ, τους Κωνσταντίνο Στρατή και Νάσο Ηλιόπουλο. Ο τελευταίος ορίζεται υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, και όχι αναπληρωτής υπουργός (θέση που κατείχε η Ράνια Αντωνοπούλου).

Στο υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού προστίθεται μία ακόμη θέση υφυπουργού, στην οποία τοποθετείται ο Κωνσταντίνος Στρατής.

Στο υπουργείο Παιδείας (σ.σ. υπενθυμίζεται ότι είχε παραιτηθεί ο Κώστας Ζουράρις από τη θέση του υφυπουργού), ορίζεται υφυπουργός η βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ, Μερόπη Τζούφη.