Σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής – Προσαγωγές ακροδεξιών

Αθήνα.- Σε εξέλιξη, από τις πρώτες πρωινές ώρες, αστυνομική επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας στην Αττική και σε επαρχιακή πόλη.

Έως τώρα έχουν προσαχθεί έξι άτομα, που σύμφωνα με πληροφορίες ανήκουν στον ακροδεξιό χώρο, των οποίων εξετάζεται η συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, κατοχή εκρηκτικών υλών, εκρήξεις και εμπρησμούς. Ταυτόχρονα, διενεργούνται έξι κατ’ οίκον έρευνες.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, πρόκειται για άτομα που συμμετέχουν σε ακροδεξιές ομάδες και θεωρούνται ύποπτοι για τις επιθέσεις σε στέκια αναρχικών σε καταλήψεις.

Oι αστυνομικοί επιχειρούν την ταυτοποίηση ενός ατόμου που ανήκει σε ακροδεξιά ομάδα από τουλάχιστον δέκα εθνικιστές στον κοινωνικό χώρο Φαβέλα, το απόγευμα της 25ης Φεβρουαρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο ένας από τους δράστες φέρεται να έχει αναγνωριστεί από έναν εκ των δικηγόρων που βρίσκονταν μέσα στον στο αναρχικό στέκι τη στιγμή της επίθεσης, η οποία είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό της συνηγόρου της οικογένειας Φύσσα, Ελευθερίας Τομπατζόγλου. Οι αστυνομικοί έχουν θέσει στο επίκεντρό τους την αναζήτηση βιντεοσκοπημένου υλικού που ενδεχομένως να βοηθούσε στην τελική αναγνώριση των δραστών, οι οποίοι φορούσαν κράνη μοτοσικλέτας, ωστόσο είχαν ανοιχτό το κάλυμμα του προσώπου

Πηγή: skai.gr