Ιστορική απόφαση: Ο Τραμπ αποδέχθηκε την πρόταση του Κιμ να συναντηθούν

Ουάσινγκτον.- Ο Λευκός Οίκος επιβεβαίωσε ότι ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ αποδέχθηκε να συναντηθεί με τον δικτάτορα της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν.

Ο Τραμπ θα αποδεχθεί την πρόκληση να διεξαχθεί σύνοδος κορυφής σε τόπο και χρόνο που μένει να οριστούν, ανέφερε η αμερικανική προεδρία και πρόσθεσε πως η Ουάσινγκτον προσμένει την αποπυρηνικοποίηση της κορεατικής χερσονήσου, αλλά στο μεταξύ οι κυρώσεις και η πίεση που ασκείται στην Πιονγιάνγκ θα συνεχιστούν.

Την πρόταση απηύθυνε ο Κιμ και η συνάντηση αναμένεται να γίνει ως τον ερχόμενο Μάιο, όπως ανακοίνωσε ο σύμβουλος εθνικής ασφαλείας της προεδρίας της Νότιας Κορέας Τσανγκ Λι Ουνγκ.

«Ο Κιμ δεσμεύθηκε ότι η Βόρεια Κορέα θα απόσχει από οποιαδήποτε περαιτέρω δοκιμή πυρηνικού όπλου ή βαλλιστικού πυραύλου», σημείωσε ο Τσανγκ και πρόσθεσε πως ο Κιμ δήλωσε πως δεσμεύεται να καταβάλλει προσπάθεια για την αποπυρηνικοποίηση της κορεατικής χερσονήσου.

Ο Τσανγκ ανέφερε ότι τόσο στη Σεούλ, όσο και στην Ουάσινγκτον επικρατεί αισιοδοξία για τη συνέχιση της διπλωματικής διαδικασίας με σκοπό να εξερευνηθεί η πιθανότητα ειρηνικής διευθέτησης της κρίσης που προκάλεσαν τα εξοπλιστικά προγράμματα της Πιονγκγιάνγκ.

Πηγή πληροφοριών: ΑΜΠΕ