Πέτρος Γαλάτουλας: “Όλοι ενωμένοι θα δώσουμε το αγωνιστικό παρών στην Νέα Υόρκη”

ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΑΛΑΣΠΙΝΑ

Την εκτίμηση ότι το συλλαλητήριο της 18 Μαρτίου στην Νέα Υόρκη για την Μακεδονία «θα είναι 100% επιτυχημένο» εξέφρασε, μιλώντας  τηλεφωνικά στην Panhellenic Post,  ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης Πέτρος Γαλάτουλας. Ο κ. Γαλάτουλας, που είναι και  επικεφαλής της Επιτροπής  διοργάνωσης του ομογενειακού παναμερικανικού συλλαλητηρίου μπροστά από τα Ηνωμένα Έθνη.

Αν και αρχική μας πρόθεση δεν ήταν να δημοσιεύσουμε τη συνομιλία μας (γι αυτό και δεν του το είπαμε) εντούτοις κατόπιν δεύτερης σκέψης προχωρούμε στη δημοσίευση ορισμένων από όσα είπαμε προεξοφλώντας ότι δεν θα έχει αντίρρηση, αφού αυτά αφορούν το συλλαλητήριο και την ομογένεια. Μας επεσήμανε, λοιπόν,  ότι σύμφωνα με τα μηνύματα που παίρνει από κάθε γωνιά της αμερικανικής Ηπείρου, η προσέλευση των ομογενών θα είναι εντυπωσιακή.

Από αριστερά: Χρήστος Μαλασπίνας και Πέτρος Γαλάτουλας, σε πρόσφατη συνάντησή τους στην Αθήνα.

«Αυτό το συλλαλητήριο θα είναι το μεγαλύτερο που έκανε ποτέ η Ομογένεια στη Νέα Υόρκη», είπε και πρόσθεσε ότι «η ομογένεια θα προσέλθει ενωμένη, αγωνιστική και αποφασισμένη να υπερασπιστεί την ελληνικότητα της Μακεδονίας».

Αναφορικά με το ζήτημα που ανέκυψε με την συμμετοχή της ΑΗΕΡΑ ο κ. Γαλάτουλας είπε πως τα προβλήματα ξεπεράστηκαν «και όλοι ενωμένοι θα δώσουμε το αγωνιστικό παρών στην Νέα Υόρκη».

Τόνισε ως ιδιαίτερα θετική την παρουσία του Αρχιεπισκόπου Γέροντος Αμερικής κ. Δημητρίου στην συγκέντρωση και την σχετική Εγκύκλιο που ο ίδιος καθώς και άλλοι Ιεράρχες της Αμερικής εξέδωσαν και με τις οποίες καλούν το Χριστεπώνυμο Πλήρωμα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής να συμμετάσχει μαζικά στο συλλαλητήριο.

Ο κ. Γαλάτουλας επεσήμανε ότι το συλλαλητήριο είναι εθνικό και όχι κομματικό και για το λόγο αυτόν δεν θα υπάρχουν ως ομιλητές  πολιτικά πρόσωπα. Μόνη εξαίρεση, μας είπε, θα αποτελέσει η Τοπική Αυτοδιοίκηση εκπρόσωπος της οποίας ίσως θα απευθύνει χαιρετισμό. «Η Τοπική Αυτοδιοίκηση στάθηκε αποφασιστικά στις δύο συγκεντρώσεις στην Ελλάδα και γι αυτό θα έχουμε εκπρόσωπό της», είπε. «Απόφασή μας  είναι να υπάρχουν  Αμερικανοί και ομογενείς ομιλητές», είπε.

Υπενθυμίζεται, τέλος,  ότι  μιλώντας πρόσφατα στην εκπομπή «ΛΟΓΟΣ ΑΝΤΙΛΟΓΟΣ» του Corfu TV News, ο κ. Γαλάτουλας είχε τονίσει, μεταξύ άλλων και πως: «κανένας ομογενής δεν βρέθηκε μέχρι σήμερα να πει ότι θα αποδεχθεί το όνομα Μακεδονία στην ονομασία των Σκοπίων. Αυτό το μήνυμα πρέπει να το περάσουμε τόσο στην Ελλάδα όσο και την Αμερική. Δεν υπερασπιζόμαστε κανένα πολιτικό κόμμα. Το ΄κόμμα΄ μας είναι η Ελλάδα».