Έβρος: Αθωώθηκαν και αφέθηκαν ελεύθεροι οι δύο γερμανοί δημοσιογράφοι

ΩΡΑ 11:40 μ.μ.

Ελεύθεροι αφέθηκαν οι δυο Γερμανοί δημοσιογράφοι, μετά την αθώωση τους από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ορεστιάδας, όπου είχαν οδηγηθεί με την κατηγορία εισόδου σε απαγορευμένη στρατιωτική περιοχή, μετά την σύλληψη τους το απόγευμα της Παρασκευής στο χωριό Πραγγί Διδυμοτείχου.

Σύμφωνα με το evros-news.gr, πρόκειται για έναν άνδρα 31 ετών και μία γυναίκα 32 ετών, οι οποίοι δήλωσαν πως εργάζονται στο γερμανικό δίκτυο ARD.

Οι δύο τους εντοπίστηκαν από την Αστυνομία να κινούνται σε περιοχή, στην οποία απαιτείται ειδική άδεια από την 16η Μεραρχία Πεζικού, γι’ αυτό συνελήφθησαν και μεταφέρθηκαν στο Α.Τ Διδυμοτείχου.

Το πρωί οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα, ενώ στη συνέχεια στο αυτόφωρο όπου και δικάστηκαν.

Όπως υποστήριξαν ετοίμαζαν ντοκιμαντέρ για το κανάλι ARD, με θέμα τις διαδρομές που ακολουθούν οι πρόσφυγες και μετανάστες επιστρέφοντας από την Γερμανία μέσω Ελλάδας και του ποταμού Έβρου.

Όσον αφορά την παράβαση τους, ισχυρίστηκαν πως δεν είδαν την πρώτη απαγορευτική σήμανση και μόλις αντιλήφθηκαν τη δεύτερη αποφάσισαν να αποχωρήσουν, όμως ήταν αργά, αφού στο μεταξύ συνελήφθησαν.

Μέσω διερμηνέα που ορίστηκε αλλά και του δικηγόρου τους, τόνισαν ότι δεν είχαν κανέναν δόλο, βρισκόμενοι από λάθος στην απαγορευμένη στρατιωτική περιοχή. Το δικαστήριο πείστηκε για τους ισχυρισμούς, αθωώνοντας τους.

Οι δύο δημοσιογράφοι αφέθηκαν ήδη ελεύθεροι και αναμένεται να αποχωρήσουν άμεσα για τη χώρα τους.

in.gr

Τα προηγηθέντα

Ορεστιάδα.- Για παραβίαση απαγορευμένης στρατιωτικής ζώνης συνελήφθησαν δύο Γερμανοί δημοσιογράφοι το απόγευμα της Παρασκευής στον Έβρο. Κρατούνται στο ΑΤ Διδυμοτείχου και αύριο, Σάββατο, θα οδηγηθούν στην εισαγγελέα Ορεστιάδας.

Πρόκειται για έναν άνδρα και μια γυναίκα ηλικίας 31 και 33 ετών αντίστοιχα που όπως δήλωσαν εργάζονται για την δημόσια τηλεόραση ARD.

Το περιστατικό συνέβη στις 16:30 το απόγευμα στην περιοχή Πραγγίου Διδυμοτείχου και τα δύο άτομα συνελήφθησαν για παραβίαση της Ζώνης Ασφάλειας Προκάλυψης (ΖΑΠ).

Ρεπορτάζ για Τούρκους μετανάστες

Σύμφωνα με πληροφορίες του evros-news.gr, οι συγκεκριμένοι δημοσιογράφοι εντοπίστηκαν να κινούνται σε περιοχή που απαιτείται ειδική άδεια από την XVI Μεραρχία Πεζικού και οι αστυνομικοί προχώρησαν στην σύλληψη τους και την προσαγωγή στο Α.Τ Διδυμοτείχου.

Εκεί ισχυρίστηκαν ότι εργάζονται στο γερμανικό κανάλι ARD και βρέθηκαν στον Έβρο κάνοντας ρεπορτάζ για τους Τούρκους που επιστρέφουν από τη Γερμανία στην πατρίδα τους κρυφά μέσω του ποταμού Έβρου.

Κινητοποίηση από τη γερμανική πρεσβεία

Όπως αναφέρει το evros-news, υπάρχει ήδη κινητοποίηση τόσο του καναλιού που εργάζονται όσο και της Γερμανικής πρεσβείας, με τηλεφωνήματα στις τοπικές αρχές προκειμένου να ενημερωθούν για το αδίκημα που υπέπεσαν οι συμπατριώτες τους και ποια ακριβώς είναι η κατηγορία.

in.gr