Εισβολή μελών του Ρουβίκωνα στο υπουργείο Εσωτερικών

Περίπου 20 μέλη της «Αναρχικής Συλλογικότητας Ρουβίκωνας» εισέβαλλαν το πρωί στο κτίριο του υπουργείου Εσωτερικών, στην οδό Σταδίου. Αφού πέταξαν τρικάκια και φώναξαν συνθήματα όπως «Δε θα ζήσουμε σαν δούλοι, δε θα γεράσουμε επαίτες» και «Κάτω τα χέρια απ’ τα βαρέα και ανθυγιεινά», αποχώρησαν.

Λίγη ώρα αργότερα με ανάρτησή τους σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου κάνουν τα μέλη του Ρουβίκωνα κάνουν λόγο για «πετσόκομμα ουσιωδών εργασιακών δικαιωμάτων που αφορούν εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους» με άρθρο του πολυνομοσχεδίου που ψηφίστηκε τον περασμένο Ιανουάριο.

Σύμφωνα με τον Ρουβίκωνα το κυβερνητικό αφήγημα είναι «θα σας κόψουμε το επίδομα αλλά θα βελτιωθούν οι συνθήκες οπότε θα είμαστε πάτσι, μην ανησυχείτε» ενώ εξαπολύει βολές και κατά του εργατικού κινήματος κατηγορώντας το ότι «παραμένει παγωμένος, σε εμβρυακή στάση, κάνοντας πως δεν βλέπει. Ελπίζοντας πως το μαρτύριο της σταγόνας θα πάψει μόνο του, ότι κάποια σταγόνα θα είναι η τελευταία».

Και η ανάρτηση καταλήγει λέγοντας ότι «ο καθένας και η καθεμιά πρέπει να επιλέξουν τον δρόμο της οργάνωσης. Σε ταξικό, τοπικό και πολιτικό επίπεδο. Οι αγώνες πρέπει να ξεσπάσουν από τώρα. Οι δυνάμεις της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας πρέπει να αρχίσουν να διασυνδέονται και να ζυμώνονται σήμερα, όχι αύριο. Ξέρουμε ότι γινόμαστε κοινότοποι λέγοντας συνεχώς το ίδιο. Έτσι θα συνεχίσουμε. Να λέμε το ίδιο πριν από κάθε κάθε σταγόνα από το μαρτύριο της ταξικής υποτίμησης που βιώνουμε τα τελευταία 7 χρόνια. Κάνοντας ότι μπορούμε ώστε η πλευρά μας στον κοινωνικό πόλεμο, και εμείς μέσα σε αυτή να αποτινάξουμε τη δουλεία και να μην καταλήξουμε επαίτες στην δυστοπία που λίγο-λίγο επιβάλλουν κράτος και κεφάλαιο».

in.gr