Ρεκόρ στην απασχόληση σε ευρωζώνη και ΕΕ, μικρή πτώση στην Ελλάδα

Αθήνα.- Ρεκόρ στον αριθμό των εργαζόμενων καταγράφηκε το τελευταίο τρίμηνο του 2017 στην ευρωζώνη και στην ευρύτερη Ευρωπαϊκή Ένωση, σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία της Eurostat, με την Ελλάδα ωστόσο να είναι μία από τις λιγοστές χώρες όπου διαπιστώθηκε μείωση της απασχόλησης.

Οι μισθωτοί και αυτοαπασχολούμενοι στην ευρωζώνη έφτασαν τα 156,7 εκατομμύρια τους τελευταίους τρεις μήνες του περασμένου έτους, ενώ ο αντίστοιχος αριθμός στην ΕΕ ήταν 236,8 εκατομμύρια.

Τους τρεις τελευταίους μήνες του 2017 η απασχόληση στη ζώνη του ευρώ αυξήθηκε κατά 0,3%, όμως η Ελλάδα ήταν μία από μόλις τρεις χώρες του κοινού νομίσματος όπου υπήρξε πτώση.

Συγκεκριμένα, στη χώρα μας ο αριθμός των απασχολούμενων σε σχέση με το τρίτο τρίμηνο έπεσε κατά 0,1%. Οι μοναδικές άλλες χώρες της ευρωζώνης όπου υπήρξε πτώση ήταν η Λιθουανία (-0,1%) και η Ιταλία (-0,3%).

Στην Ιρλανδία, η οποία επίσης υπάχθηκε σε πρόγραμμα στήριξης, η απασχόληση αυξήθηκε κατά 1,3% σε τριμηνιαία βάση, ενώ σε Κύπρο και Πορτογαλία η αύξηση ανήλθε στο 0,7%.

Σε ετήσια βάση πάντως, δηλαδή συγκριτικά με το τελευταίο τρίμηνο του 2016, η απασχόληση στη χώρα μας αυξήθηκε κατά 2,7%.

Πηγή: skai.