Μητσοτάκης: Δεδομένο το ενδιαφέρον για επενδύσεις στην Ελλάδα, αλλά υπάρχει απόσταση ως την πραγματοποίησή τους

«Η Ελλάδα σήμερα βρίσκεται σε μία θέση, εξερχόμενη από την οικονομική κρίση, να μπορεί να προσφέρει σημαντικές επενδυτικές ευκαιρίες σε διεθνή κεφάλαια σε μία σειρά από κλάδους. Υπό την προϋπόθεση βέβαια, ότι έχει ένα φιλικό επενδυτικό περιβάλλον, ένα σταθερό φορολογικό σύστημα και κυρίως ένα ρυθμιστικό πλαίσιο, το οποίο διευκολύνει και δεν δυσχεραίνει τις ξένες επενδύσεις» δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στο Κατάρ, μετά από συνάντηση που είχε με τον Εμίρη Sheikh Tamim bin Hamad Al Thani.

«Όλες αυτές είναι προϋποθέσεις, που η επόμενη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας μπορεί να διασφαλίσει. Το ενδιαφέρον για επενδύσεις στην Ελλάδα είναι δεδομένο. Όμως, υπάρχει πάντα μία μεγάλη απόσταση μεταξύ της εκδήλωσης ενδιαφέροντος και της πραγματοποίησης σημαντικών επενδύσεων, που η χώρα μας τόσο πολύ χρειάζεται, προκειμένου να δημιουργήσει θέσεις απασχόλησης και να βγει από το φαύλο κύκλο της ύφεσης» πρόσθεσε

Όπως είπε ο κ. Μητσοτάκης, είχε επίσης την ευκαιρία να συζητήσει με τον Εμίρη τις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή της νοτιοανατολικής περιοχής της Μεσογείου, και να εκφράσει τον έντονο προβληματισμό του για την τουρκική επιθετικότητα, καθώς και να ζητήσει και τη δική του μεσολάβηση προκειμένου να λυθεί το συντομότερο δυνατόν το ζήτημα της σύλληψης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών από τους Τούρκους.