Πυροβολισμοί, και συλλήψεις Τούρκων στα σύνορα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΞΕΛΙΞΗ:11:33

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι συλληφθέντες  Τούρκοι οδηγούνται στο Δικαστήριο της Αλεξανδρούπολης. (Περισσότερα σε αργότερα)

ΝΩΡΙΤΕΡΑ

Νέο σοβαρό επεισόδιο στις Καστανιές στον Έβρο. Αυτή τη φορά Τούρκοι πολίτες προσπάθησαν να περάσουν τα σύνορα. Οι στρατιώτες από το φυλάκιο της Τουρκίας πυροβόλησαν στον αέρα. Ένας από τους Τούρκους πολίτες έχει συλληφθεί από Έλληνες αστυνομικούς.

Όλα έγιναν τις βραδυνές ώρες στον συνοριακό σταθμό στις Καστανιές του Έβρου. Οι πληροφορίες του Newsit.gr λένε πως τέσσερις Τούρκοι πολίτες σε κατάσταση μέθης προσπάθησαν να περάσουν τα σύνορα.

Οι Τούρκοι στρατιώτες επιχείρησαν να τους αποτρέψουν. Υπήρξαν πυροβολισμοί από την μεριά των Τούρκων στον αέρα για εκφοβισμό.

Φαίνεται ότι οι τρεις από τους τέσσερις Τούρκους πολίτες ακινητοποιήθηκαν, ωστόσο ο τέταρτος φαίνεται ότι κατάφερε να περάσει την συνοριακή γραμμή και να βρεθεί σε ελληνικό έδαφος.

Μόλις πέρασε τα σύνορα συνελήφθη από Έλληνες αστυνομικούς και κρατείται.

Οι πληροφορίες του newsit.gr λένε ότι οι Τούρκοι πολίτες ήταν κυριολεκτικά εκτός ελέγχου, λόγω μέθης. Οι τρεις φαίνεται ότι φοβήθηκαν όταν έπεσαν πυροβολισμοί από τους στρατιώτες της Τουρκίας και ακινητοποιήθηκαν. Ο τέταρτος έτρεξε προς την ελληνική πλευρά και κατάφερε να βγει σε ελληνικό έδαφος, πριν καταφέρουν να τον προσεγγίσουν οι Τούρκοι.

Αμέσως, όπως ήταν φυσικό, οι Έλληνες αστυνομικοί ακινητοποίησαν τον Τούρκο και του πέρασαν χειροπέδες.

Κουρδικής καταγωγής ο άνδρας που πέρασε τα σύνορα

Οι πληροφορίες του Newsit.gr λένε ότι πρόκειται για έναν άνδρα ο οποίος είναι περίπου 40 ετών. Πρόκειται για Τούρκο πολίτη, κουρδικής καταγωγής από τα Άδανα.

Επάνω του έχει ταξιδιωτικά έγγραφα, όχι όμως και βίζα για να περάσει στην Ελλάδα.

Οι ίδιες πληροφορίες λένε ότι οι Έλληνες αστυνομικοί είναι αδύνατο να έρθουν σε κάποια συνεννόηση μαζί του καθώς παραμένει στα κατάσταση μέθης.

Είναι χαρακτηριστικό ότι έχει τεθεί σε καθεστώς “προστατευτικής κράτησης” και οι αστυνομικοί αναμένουν απλά να… συνέλθει για να μπορέσουν να του πάρουν κατάθεση.

ΤΟ ΠΡΩΙ

Σε συναγερμό τέθηκαν οι ελληνικές αρχές, τα ξημερώματα της Τρίτης, όταν ένας Τούρκος πέρασε παράνομα τα σύνορα στις Καστανιές.

Σύμφωνα με νεώτερες πλήροφορίες, να περάσουν τα σύνορα προς Ελλάδα επιχείρησαν σύμφωνα με πληροφορίες στις Καστανιές του Έβρου τέσσερις μεθυσμένοι Τούρκοι πολίτες.

Οι άνδρες εντοπίστηκαν αρχικά από τουρκική περίπολο, αντιστάθηκαν με αποτέλεσμα η περίπολος να πυροβολήσει με άσφαιρα για να τους εμποδίσει.

Συνελήφθησαν οι τρεις ενώ ο τέταρτος πέρασε στη χώρα μας και συνελήφθη από την ελληνική  αστυνομία.