Συνεδριάζουν στο υπ. Παιδείας για τα προβληματικά αλβανικά σχολικά βιβλία

Συνεδριάζουν  σήμερα και αύριο στο υπουργείο Παιδείας τα μέλη της  Μεικτής  Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Ελλάδος – Αλβανίας, που έχει έργο τη μελέτη των σχολικών εγχειριδίων των δύο χωρών.

Κατά την τελευταία συνάντηση της Μεικτής Ελληνο-Αλβανικής Επιτροπής Εμπειρογνωμώνων (ΜΕΕ) , που έγινε στα Τίρανα τον περασμένο Γενάρη, η ελληνική πλευρά επέμεινε στην απάλειψη της απαράδεκτης προσβλητικής για τη χώρα μας ενότητας “αλβανικές περιοχές στην Ελλάδα”, καθώς και αναφορών και χαρτών στους οποίους ελληνικές γεωγραφικές περιοχές εμφανίζονται ως “Τσαμουριά”,  και οι οποίες καταδεικνύουν, δυστυχώς, ότι το αλβανικό κράτος παραμένει εγκλωβισμένο σε αναχρονιστικές εθνικιστικές και μεγαλοιδεατικές αντιλήψεις, επιζήμιες και επικίνδυνες πρωτίστως για την ίδια την Αλβανία.

Κατόπιν επιμονής της ελληνικής πλευράς για συνέχιση επί των προβληματικών αλβανικών σχολικών βιβλίων εντός συγκεκριμένου χρονοδιαγράμματος, η αλβανική πλευρά συμφώνησε η επόμενη συνάντηση της ΜΕΕ να πραγματοποιηθεί αύριο και μεθαύριο.

 Η ελληνική Κυβέρνηση έχει καταστήσει σαφές στην αλβανική πλευρά ότι το εν λόγω απαράδεκτο, από κάθε άποψη περιεχόμενο των σχολικών βιβλίων πρέπει να αφαιρεθεί το συντομότερο δυνατό.