Η πλειοψηφία των Ελλήνων δεν θέλει σύνθετη ονομασία με τον όρο Μακεδονία

Αθήνα.- Ενδιαφέρονται στοιχεία δίνει δημοσκόπηση της Καπα Research, για λογαριασμό της τηλεόρασης του Alpha, τόσο για τα ελληνοτουρκικά όσο και για το Σκοπιανό.

Σύμφωνα με την έρευνα που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha, η Τουρκία αποτελεί για τους ερωτηθέντες τον τον μεγαλύτερο κίνδυνο για την Ελλάδα με το συντριπτικό ποσοστό της τάξης του 92,5%

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας πέραν της Τουρκίας, το 47% των ερωτηθέντων θεωρεί ως μεγαλύτερο κίνδυνο την Αλβανία και ένα 37% την ΠΓΔΜ.

Υπέρ της στάσης της κυβέρνησης στις σχέσεις με την Τουρκία, παρά την τελευταία όξυνσή τους, τάσσεται το 49,5% το οποίο υποστηρίζει ότι μία ελληνοτουρκική προσέγγιση είναι η καλύτερη επιλογή, με ένα 46% να τάσσεται υπέρ της σκληρής στάσης.

Αυτό που φοβίζει περισσότερο τους Έλληνες σε ποσοστό 65% είναι το ενδεχόμενο ενός πολεμικού επεισοδίου με την Τουρκία.

Μάλιστα σχεδόν ένας στους πέντε (ποσοστό 49,5%) δεν αποκλείει το ενδεχόμενο η Ελλάδα να χάσει και εδάφη σε μία τέτοια σύγκρουση. Ενα εξίσου μεγάλο ποσοστό της τάξης του 48% φοβάται την οικονομική και πολιτική απομόνωση.

Για την λύση με τα Σκόπια

Το 67,5% τάσσεται υπέρ της συνέχισης της διαπραγμάτευσης. Ωστόσο το 53,4% θεωρεί ότι δεν θα υπάρξει τελική λύση.

Στο ζήτημα της ονομασίας, με το 44,9% να τάσσεται υπέρ μίας σύνθετης ονομασίας που θα περιλαμβάνει τον όρο «Μακεδονία», ενώ ένα 46,8% τάσσεται ξεκάθαρα κατά της σύνθετης ονομασίας.

Το 56,5% δεν θέλει το όνομα των Σκοπίων να περιλαμβάνει τον όρο Μακεδονία.

Το 56,5% δεν συμφωνεί με τον όρο CornaMakedonija.

To 64,1% κρίνει μάλλον αρνητικά και αρνητικά τους χειρισμούς της Κυβέρνησης.

Και το 63% κρίνει μάλλον και αρνητική τη στάση του ΥΠΕΞ Νίκου Κοτζιά στο Σκοπιανό.

 

Δείτε μερικούς από τους πίνακες της δημοσκόπησης.

 

πηγή:iefimerida.gr