O Αλέξης Τσίπρας υπέγραψε τη δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος στην Yγεία

Αθήνα.- Συνεργασίας μεταξύ της Ελληνικής Δημοκρατίας και του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) για την υλοποίηση της πρωτοβουλίας του ιδρύματος «Στηρίζοντας την Υγεία στην Ελλάδα», υπέγραψαν ο Αλέξης Τσίπρας και ο πρόεδρος του ιδρύματος, Ανδρέας Δρακόπουλος.

«Σήμερα είναι μια πολύ σημαντική μερα για όλους τους πολίτες της χώρας μας» δήλωσε ο πρωθυπουργός και χαρακτήρισε την επένδυση «διαφορετική από τις άλλες», καθώς ο σκοπός της είναι το κοινωνικό όφελος. «Θέλω να ευχαριστήσω εκ μέρους του ελληνικού λαού το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και τον Ανδρέα Δρακόπουλο για την προσφορά αυτή, που μπορεί να αγγίξει τα 250 εκατομμύρια ευρώ», είπε.

Από την πλευρά του ο κ. Δρακόπουλος υπογράμμισε πως το ΙΣΝ έχει επιτύχει την άψογη συνεργασία μέσα σε κλίμα διαφάνειας και κοινού οράματος μεταξύ του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα. Εκτίμησε πως η δωρεά στην υγεία θα έχει θετική έκβαση παρά τις δυσκολίες.

«Με σκληρή δουλειά συνεχίζουμε να συνεισφέρουμε για ένα καλύτερο αύριο», είπε καταλήγοντας ο πρόεδρος του Ιδρύματος.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΙΣΝ, με την υπογραφή του μνημονίου ξεκινά η υλοποίηση της πρωτοβουλίας που αφορά δωρεές του ιδρύματος στον τομέα της Υγείας στην Ελλάδα, προϋπολογισμού που αναμένεται να υπερβεί τα 200 εκατ. ευρώ.