Δημοσιεύματα ότι βρέθηκαν «Στρατιωτικά σχεδιαγράμματα» στα κινητά των δύο στρατιωτών μας

Αθήνα.- «Στρατιωτικά σχεδιαγράμματα» στην εξωτερική μνήμη των κινητών τηλεφώνων των ελλήνων στρατιωτικών, Μητρετώδη και Κούκλαντζη, εντόπισαν οι τουρκικές αρχές σύμφωνα με το πρακτορείο της γείτονος Ανατολή, ενώ ο έλεγχος των δεδομένων των συσκευών συνεχίζεται.

Στο τουρκικό πρακτορείο δεν γίνεται αναφορά αν τα στρατιωτικά σχεδιαγράμματα που εντόπισαν οι τουρκικές αρχές αφορούν ελληνικές ή τουρκικές εγκαταστάσεις.

Σύμφωνα πάντα με το πρακτορείο, οι στρατιωτικοί είχαν στην κατοχή τους δύο κινητά τηλέφωνα και ένα κρυπτογραφικό τηλέφωνο.

Μήνυμα στην τουρκική κυβέρνηση να απελευθερώσει τους δυο Έλληνες στρατιωτικούς απέστειλε την Πέμπτη ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσερχόμενος στη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος. Ο πρόεδρος της ΝΔ ανέφερε πως θα ζητήσει να υπάρξει επίσημη τοποθέτηση τόσο σε επίπεδο ΕΛΚ  όσο και σε επίπεδο Συνόδου Κορυφής.

Την ενεργοποίηση των Ευρωπαίων για την απελευθέρωση των δυο Ελλήνων Στρατιωτικών θα ζητήσει στο μεταξύ ο Αλέξης Τσίπας στη Σύνοδο των Βρυξελλών, ενώ είχε και επικοινωνία για το θέμα της Τουρκίας με τον Βλάντιμιρ Πούτιν. H Aθήνα ζήτησε και την παρέμβαση της Άνγκελα Μέρκελ, στην οποία εξαπέλυσε όμως σφοδρή επίθεση η Άγκυρα.

Πηγή: skai.gr